Pateiktas siūlymas dėl tiesioginio valdymo Pagėgiuose: tikimasi, kad suveiks prevenciškai

Seimui trečiadienį pateiktas siūlymas įvesti tiesioginį valdymą Pagėgių savivaldybėje, kur daugiau nei du mėnesius nepavyksta paskirti administracijos direktoriaus.

„Deja, Lietuvos savivaldoje susiformavo situacija, kai privalu aktyvuoti įstatymo nuostatą dėl tiesioginio valdymo įvedimo atskiroje savivaldybėje, šiuo atveju – Pagėgių savivaldybėje“, – pristatydamas projektą sakė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Pasak jo, per du mėnesius savivaldybės tarybai nepaskyrus administracijos direktoriaus savivaldybė nebegali tiesiogiai įgyvendinti savo funkcijų: teikti viešųjų paslaugų gyventojams, užtikrinti bendruomenės lūkesčius gauti paslaugas, algas, socialines išmokas.

Viceministras pažymėjo, kad kilus tiesioginio valdymo grėsmei Pagėgių savivaldybės taryba penktadienį renkasi į posėdį, kuriame administracijos direktore planuoja paskirti Daliją Einikienę, tačiau siūlė Seimui pradėti svarstyti nutarimo projektą dėl tiesioginio valdymo.

„Paskelbta apie šaukiamą tarybos posėdį, penktadienį, kuriame įtrauktas klausimas dėl direktoriaus pavaduotojo paskyrimo, šiuo atveju siūlyčiau Seimui pritarti pateikimui ir tai veiktų prevenciškai Pagėgių tarybos nariams apsispręsti ir pritarti direktoriaus skyrimui“, – sakė A. Abramavičius.

Seimas 101 balsu „už“ ir 11 parlamentarų buvus prieš pritarė nutarimo projektui po pateikimo. Toliau jis bus svarstomas komitetuose, o svarstymas Seimo salėje numatytas kitą savaitę.

Įstatymas numato, kad savivaldybėje du mėnesius nepaskiriant administracijos direktoriaus gali būti įvedamas tiesioginis valdymas, kuris negali trukti ilgiau kaip šešis mėnesius, jeigu įstatymuose nenustatyta kitaip.

Tai jau trečias kartas per šios Vyriausybės kadenciją, kai sprendžiama dėl tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje.

Panaši situacija jau buvo susiklosčiusi Šilalės rajono ir Kalvarijos savivaldybėse, bet politikams paskyrus reikiamus pareigūnus, tiesioginio valdymo išvengta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių