Pereiti į pagrindinį turinį

Iš senolio buto atliekas išvežė dvi šiukšliavežės

2015-02-10 10:46
DMN inf.

Policijos pareigūnai dažnai gauna gyventojų nusiskundimų, kuriuose nurodoma, jog kaimynai gyvena netvarkingai. Praėjusią savaitę Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami tokio pobūdžio informaciją, lankėsi viename miesto daugiabučių. Pro buto duris atsivėręs vaizdas juos šokiravo.

Vieno kambario bute, atrodo, nebuvo laisvos vietos net praeiti – koridorius, kambarys ir virtuvė labiau priminė atliekų kaupimo sandėlį nei gyvenamąsias patalpas. Neabejingi kaimynai pareigūnams skundėsi ir nuogąstavo, jog senyvas ir vienišas gyventojas nuo šiukšlių konteinerių į namus jau seniai nešasi viską, ką randa. Šiukšlių ir atliekų kvapas pamažu tapo nepakenčiamas daugumai namo gyventojų.

Kaimynai į pareigūnus kreipėsi tikėdamiesi, jog šie padės senolį iškraustyti, tačiau situacija pakrypo kiek kitaip. Jonavos r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina surado kitokį būdą, kaip padėti ir kaimynams, ir vienišam senoliui. Prisidėti ir padėti garbaus amžiaus gyventojui buvo paprašyta labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovės Loretos Velch.

Kitą dieną fondo vadovė su savanoriais bei bendruomenės pareigūne, apsiginklavę darbo įrankiais ir gera nuotaika, dar kartelį apsilankė vyriškio bute. Senolis, išvydęs tiek geranoriškai nusiteikusių žmonių, ir pats puolė uoliai tvarkytis bute.

Gerumo akcija užtruko visą dieną. Šiukšlės buvo išvežtos dviem šiukšliavežiais, o butas išvalytas ir sutvarkytas. Labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė, pamačiusi, jog vyriškio dujinė viryklė kelią grėsmę ne tik jam pačiam, bet ir visiems daugiabučio gyventojams, nupirko ir padovanojo naują dujinę viryklę.

Bendruomenės pareigūnė, bendraudama su senolio kaimynais, prašė visų namo gyventojų susiburti bei prižiūrėti šį vienišą žmogų, kad vyriškis vėl nepradėtų kaupti šiukšlynuose randamų daiktų.

„Tai jūsų visų labui ir saugumui. Be jūsų pagalbos pagyvenusiam ir vienišam žmogui sunku bus toliau gyventi oriai ir saugiai“, – gyventojus ragino ji.

Kauno apskrities policija tikisi, jog, pastebėję asmenis, kuriems reikalinga pagalba, neliksite abejingi ir jūs. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų