Šeši europarlamentarai sieks dar vienos kadencijos: A. Maldeikienė traukiasi, kiti galvoja

  • Teksto dydis:

Daugiau nei pusė Lietuvos europarlamentarų žada kitąmet siekti būti perrinkti vyksiančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose, po du sakė dar nepriėmę sprendimo arba nekomentavo, kaip elgsis, nebedalyvauti rinkimuose nutarė tik viena politikė – Aušra Maldeikienė, sekmadienį pranešė LRT naujienų portalas.

2019-2024 metų EP kadencijoje dirba 11 europarlamentarų, išrinktų Lietuvoje.

Dar vienos kadencijos ketina siekti šeši europarlamentarai: liberalas Petras Auštrevičius, baigiantis antrą kadenciją, konservatoriai Rasa Juknevičienė (pirmą), Andrius Kubilius (pirmą) ir Liudas Mažylis (pirmą), socialdemokratas Juozas Olekas (pirma) bei „valstietis“ Bronis Ropė (antrą).

Kol kas neapsisprendė abu ilgiausiai EP dirbantys – trečią kadenciją baigiantys socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščionių šeimų sąjungos lyderis Waldemaras Tomaszewskis.

„Valstietis“ Stasys Jakeliūnas nuo komentarų, ar sieks antros kadencijos, susilaiko, o su Darbo partijos įkūrėju europarlamento nariu išrinktu tris kartus iš eilės Viktoru Uspaskich LRT susisiekti nepavyko.

Atstovus į EP Lietuva rinks jau kitų metų birželį. Šalys atstovus į EP renka 5-erių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kodėl

to kodėl portretas
ar nematai kad tikrų lyderių jau seniai nėra? Popierinės išnaros ir meluojantys į akis susivienijimai. Kaip nėra ir inteligentiškų, tikrai mylinčių savo šalį valdžios žmonių. Kodėl Šimonytė patvirtino kad žodis ,,patriotas" yra draudžiamas? /Pats per radiją girdėjau/ Ar iš tikrųjų nematai kaip yra suvaržyta ir sudarkyta LR rinkimų sistema, užtikrinanti kad į valdžią pateks tik turintys didelius pinigus ar gaunantys didelius pinigus iš ,,rėmėjų"? Lengviausia yra sakyt kad lietuviai negalvoja, kad tai jų neveiklumo, abejingumo rezultatas yra tokia tragiška padėtis valdyme..Lietuviai galvoja ir mato. Todėl didžiausia dauguma Tautos neina balsuot nes jiems nėra prasmės. Ir vartykit kaip norit, bet priežastis būtent tame kad šalis yra užvaldyta. Ir kuo toliau, tuo prasčiau atrodo ne tik ta mūsų Nepriklausomybė, bet ir Valstybės valdymas su ,,Daukantyne" ir visom vyriausybėm..

Liūnas

Liūnas portretas
Vasaros laiko sustingusi ES nebesugeba atsukti atgal, nors TAI turėjo būti padaryta dar prieš dvejus metus! Lodoriai, gal tik keli Mažylis, Ropė dirba- o kiti- lodorių lodoriai

kodėl renka tokius

kodėl renka tokius portretas
Jei bent kiek galvotų lietuviai apie save, savo šalį, tautos gerovę, jos vietą Europoje, tai visų tų komunos maldeikienių, aušrevičių, raselių beigi kubilių į EP nerinktų, nes jie šliužai dėl savęs pataikaujantys, o ne Lietuvos interesus atstovaujantys
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių