Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrai aptarė Ukrainos saugumo situaciją

  • Teksto dydis:

Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrai penktadienį aptarė Ukrainos saugumo situaciją, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Mūsų vienybė ir parama Ukrainai išlieka itin svarbi. Būtina remti Ukrainą visomis įmanomomis priemonėmis – politinėmis, ekonominėmis, karinėmis“, – teigė susitikime dalyvavęs krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius.

„Jei situacija eskaluosis, mes turime būti pasiruošę“, – pridūrė jis.

Anot viceministro, Šiaurės-Baltijos šalių gynybos ministrai sutaria, kad Rusijos tikslai regiono atžvilgiu išlieka agresyvūs, o Rusijos pajėgų telkimas prie Ukrainos sienos tai dar kartą patvirtino.

Iš viešų Rusijos pareiškimų matyti, kad jos apetitas didėja, o sąlygos ir reikalavimai yra keliami visam NATO Aljansui.

„Iš viešų Rusijos pareiškimų matyti, kad jos apetitas didėja, o sąlygos ir reikalavimai yra keliami visam NATO Aljansui. Tai yra visiškai nepriimtina. Bet koks dialogas su Rusija gali vykti tik Vakarų nustatytomis sąlygomis“, – teigė M. Abukevičius.

Šiaurės-Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimo metu taip pat diskutuota apie Baltarusijos hibridinę agresiją ir priemones jai atremti, aptarti ir Šiaurės-Baltijos šalių tolesnio bendradarbiavimo planai.

Šiaurės-Baltijos šalių aštuonetukas – neformalus valstybių bendradarbiavimo formatas, kuriame dalyvauja Lietuva, Latvija, Estija, Danija, Suomija, Islandija, Norvegija ir Švedija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių