A. Širinskienė kreipėsi į A. Dulkį: gėda žiūrėti, taisykite skiepų tvarkos spragas

  • Teksto dydis:

„Valstietė“ Agnė Širinskienė kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį dėl „SPA Vilnius“ susiklosčiusios situacijos, kuomet esą šios įmonės darbuotojai buvo pirmumo tvarka paskiepyti nuo COVID-19. Politikės teigimu, ši įmonė yra susijusi socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene.

„Ministras buvo žadėjęs visuomenei analizuoti visus abejonių keliančius skiepijimo atvejus. Situacija iš ties neskaidri, kai su konservatore ir jos šeima siejamas, tačiau paslaugų neteikiantis verslas skiepus gauna anksčiau nei kiti analogiški paslaugas nenutrūkstamai teikiantys centrai, kuriuose personalas patiria realią riziką užsikrėsti. Ministro pasiaiškinimas, kad tokią situaciją leido jo nustatyta tvarka, – neadekvatus. Jis privalo užtikrinti, kad pirmumo tvarka nebūtų skiepijami įstaigų, kurios de facto šiuo metu neveikia, darbuotojai tol, kol šios įstaigos neatnaujins veiklos“, – išplatintame pranešime cituojama Seimo narė A. Širinskienė.

Seimo narė pabrėžia, kad šiuo metu, vakcinacijai stichiškai vėluojant, nėra paskiepyti visi medikai ir globos namų gyventojai, ten dirbantis personalas, rizikos grupėms priklausantys asmenys, todėl skiepų atidavimas tiems, kurie faktiškai nedirba, neteikia paslaugų ir neturi sąlyčio su pacientais, – nehumaniškas ir nesąžiningas kasdien savo gyvybėmis rizikuojančių žmonių atžvilgiu.

Gėda žiūrėti, kaip ne pirmą kartą per kelias pastarąsias savaites išskirtinėmis aplinkybėmis skiepus gauna su konservatoriais vienaip ar kitaip susiję žmonės, o ne tie, kuriems skiepai iš tiesų gyvybiškai būtini.

„Gėda žiūrėti, kaip ne pirmą kartą per kelias pastarąsias savaites išskirtinėmis aplinkybėmis skiepus gauna su konservatoriais vienaip ar kitaip susiję žmonės, o ne tie, kuriems skiepai iš tiesų gyvybiškai būtini. Paaiškėjus tokiems neskaidriems faktams, tylima, dangstomasi už įstatymo raidės, tačiau jokiu būdu nepripažįstama, kad priimant įsakymą padaryta klaida, gal per nežinojimą, o gal – sąmoningai, neįvertintos aplinkybės, kad ne visi SPA centrai šiuo metu teikia paslaugas ir paskui ta klaida ar neapsižiūrėjimu grubiai pasinaudota“, – teigia Seimo narė.

Kaip skelbė „Info TV“, prieš tapdama politike 2004–2006 m., ministrė M. Navickienė dirbo įmonėje „Raminora“, kuriai šiuo metu priklauso „SPA Vilnius Druskininkai“. Šios įmonės vadovas yra M. Navickienės vyro brolis.

Kaip „Info TV“ teigė M. Navickienės atstovas spaudai Tomas Kavaliauskas, metamos sąsajos ir priekaištai dėl skiepų minimoje įmonėje yra tik opozicijos išvedžiojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Ar Čmilytė susimokėjo baudą , visi tyli , Širinskienė vaikšto be apsaugos

Balamutas

Balamutas portretas
I ha ha, nejau ir Kaunas darosi konservatorių irštva? Kiek begalinio džiaugsmo liberuojančųjų akyse. I ha ha, čia jums ne kumelio juokas, čia ne tik žydrosios nezabutkės žydės, čia net ir kregždutės bus Kauno simbolis, o ne kažkokia karvė Kauno herbe. Tad visi į kovą su žaliuojančiais,širinskiniškaisiais kaimiečiais. I ha ha. Pirmyn, vergai nupušusieji. Valstiečiai blogis, auginantis bulves.

Anonimas

Anonimas portretas
Agnieška, ar baudą sumokėjai, kad vėl kiši snapą?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių