A. Širinskienės komisija nori daugiau laiko tyrimui

Parlamentarės Agnės Širinskienės vadovaujama galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tirianti Seimo laikinoji komisija norėtų pratęsti tyrimą iki kitų metų balandžio 30 d.

Šių metų gruodžio 15 d. darbą turėjusi baigti komisija prašys Seimo skirti jai daugiau laiko.

Tokį nutarimo projektą įregistravo komisijai vadovaujanti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė A. Širinskienė.

Beje, tai nebūtų pirmas komisijos darbo pratęsimas. Šių metų balandžio 11 d. Seimas buvo pratęsęs šios laikinosios komisijos darbą iki šių metų gruodžio 15 d.

Seimas buvo įpareigojęs komisiją tyrimą baigti iki šių metų gegužės 1 dienos. Komisija laiku nespėjo užbaigti darbo, nes dalis kviestų į komisiją asmenų neatvyko, vilkino pateikti prašytus dokumentus ir atsakymus.

Tyrimo komisijoje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Seimo sprendimu, komisijai pasiūlyta ištirti suinteresuotų asmenų ar jų grupių galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį šalies politiniams procesams, rinkimų eigai, parlamentinių koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai ir finansavimui.

Komisija turi ištirti suinteresuotų asmenų galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį teisėkūros procesui, valstybės institucijų vadovų, valstybės tarnautojų rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės

Sėkmės  portretas
komisijai ...pagarba poniai Širinskienei . Seniai laikas išaiškinti kokie asmenys ,, vairuoja ,, sau palankia linkme .... tik abejoju ar ,, savų ,, krašte tai įmanoma , todėl ačiū už nors bandymą .

petras

petras portretas
Sekmes,pagarba....

Tiesa

Tiesa portretas
Labai prtotinga išsilavinusi moteris , nepatinka tiems kuriuos pajudina korupcija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių