Siūlo, kad dominuojančiu Lukiškių aikštės akcentu būtų Vytis

Įstatyme siūloma numatyti, kad dominuojančiu Lukiškių aikštės akcentu būtų joje įrengtas memorialas Žuvusiųjų už Lietuvos laisvę aukoms ir istorinį laisvės kovų simbolį Vytį vaizduojantis monumentas.

Tokį pasiūlymą dėl Lukiškių aikštės memorialinių akcentų įregistravo Seimo narys Povilas Urbšys.

„Reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė privalo turėti dominuojantį memorialinį akcentą, kurį tinkamiausiai Lukiškių aikštėje įprasmintų valstybės simbolis – Vytis“, - sako pasiūlymą Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymo projektui teikiantis  P. Urbšys.

Seimas šio projekto svarstymą įtraukė į penktadienio plenarinių posėdžių darbotvarkę.

Tikimasi, kad Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymo projektą Seimas priims kitą savaitę, antradienį.

Jame siūloma numatyti, kad tai yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė ir formuojama su laisvės kovų memorialiniais akcentais.

Projektas sulaukė parlamentarų pritarimo po pateikimo – jį parėmė 66 Seimo nariai, prieš buvo 11, susilaikė 9 parlamentarai.

Pagal Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymo projektą, Lukiškių aikštė, kaip istoriškai susiformavusi vientisa urbanistinė erdvė, turi atlikti valstybinę reprezentacinę, Lietuvos laisvės kovotojų memorialinę ir visuomeninę (kultūrinę bei rekreacinę) funkcijas. Projektiniai sprendimai turėtų apimti ir suderinti šias tris funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
to ... Kaune jau senai priesais sobora su nuogu pimpiu skulptura stovimko nebegat streikuot

Lietuvos gėda

Lietuvos gėda portretas
Ta lukiškių aikštė....geriau tegul buna nudistų pliažas.

ir jokios demokratijos

ir jokios demokratijos portretas
kaip kolchoznikas pasakys taip ir bus: kiekvienam miestui po vyti, kiekvienam miesteliui po vyciuka... kai pavargs akys nuo vyciu, pastatys po lenina... o tauta avinu banda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių