Siūlo suteikti visuomenei teisę žinoti apie valstybės rezervų atsargas

Įstatyme siūloma įtvirtinti, jog duomenys apie medicinos ir  žemės ūkio ir  maisto produktų atsargas, skiriamas likviduoti ekstremaliąsias situacijas taikos metu, nėra priskiriami įslaptinti informacijai.

Tai siūlančią Valstybės rezervo įstatymo pataisą įregistravo Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas.

Jo nuomone, įstatymo projektas turės teigiamos įtakos, mat piliečiams būtina žinoti tam tikrą informaciją, siekiant išvengti klaidinančios informacijos sklaidos ekstremalios situacijos metu.

„Projekto rengimą paskatino siekis numatyti galimybę, kad esant valstybės lygio ekstremaliajai situacijai, visuomenė turi teisę žinoti apie valstybės rezervo medicinos bei žemės ūkio ir (arba) maisto produktų atsargas, skirtas likviduoti neigiamus ekstremalios situacijos padarinius taikos metu. Atsižvelgiant į tai, kad esant ekstremaliajai situacijai kiltų poreikis tiek sudaryti sąlygas reaguoti operatyviai, tiek užtikrinti visuomenės teisę žinoti, yra parengtas ir teikiamas šis  projektas“, – sako A. Anušauskas.

Įstatyme šiuo metu nurodyta, jog valstybės rezervo visi duomenys yra įslaptinta informacija, kuri įslaptinama, saugoma, naudojama ir išslaptinama įstatymų nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Gal pakaktų žinoti tiems, kas gali žinoti valstybės paslaptis, kam priešams tai atskleisti? Čia kaip ir proto ar mergų - pasakysi daug, būsi arba mergišius arba - nepatikės, pasakysi nieko - saks nevykėlis... Nemaniau, kad taip nvykusiai ponas gali veikti. Gal čia melagiena?

Augis

Augis portretas
Asile,ar tu suvoki kuo nori, konservų KGBistam tai labai parūpo, savo prisivogus turtus paskelbkit!

Ko gero

Ko gero portretas
apie tai labai norėtų sužinoti ir Maskva, tad kieno čia užduotį ruošia vykdymui šis ponas....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių