Pereiti į pagrindinį turinį

Siūloma leisti Antikorupcijos komisijai susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga

2014-01-15 09:55
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Siūloma leisti Seimo Antikorupcijos komisijai susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Tai numatytų naujos redakcijos Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymas, kurį įregistravo dabartinio komisijos pirmininko liberalo Vitalijaus Gailiaus vadovaujama darbo grupė.

Pagal projektą, komisijos nariai turėtų teisę "įstatymų nustatyta tvarka susipažinti su ikiteisminio tyrimo įstaigose esančia ikiteisminio tyrimo medžiaga ir dokumentais".

Dabartinė įstatymo redakcija numato, kad komisija turi teisę "gauti reikalingą informaciją iš ministerijų, Generalinės prokuratūros, Valstybės kontrolės, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento bei kitų valstybės ir savivaldybių institucijų, įmonių, įstaigų ir organizacijų".

Taip pat nauja redakcija leistų komisijai reaguoti, jei jos posėdžiuose dalyvavę institucijų atstovai pateiktų klaidinančią informaciją. Tokiu atveju komisija galėtų pranešti asmenų atstovaujamos institucijos vadovybei, kad deleguoti asmenys sąmoningai teikia tikrovės neatitinkančius ar klaidinančius duomenis, bei siūlyti spręsti dėl atsakomybės taikymo šiems asmenims.

Pagal dabartinę komisijos įstatymo redakciją, komisija siūlyti skirti tarnybines nuobaudas netinkamai savo pareigas einantiems pareigūnams ir kitiems valstybės tarnautojams; atkreipti pareigūnų ir kitų valstybės tarnautojų dėmesį į įstatymų nesilaikymą, tarnybinės etikos bei kitus pažeidimus ir reikalauti pašalinti nurodytus trūkumus.

Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymas keičiamas, nes 2001 metais priimta redakcija  nuo to laiko nebuvo koreguojama, ir todėl kai kurios jos nuostatos nesuderinamos su galiojančiais įstatymais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų