Siūloma viešinti visų sovietų saugumo bendradarbių pavardes

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis siūlo nuo 2018 metų sausio viešai skelbti visų su sovietinėmis slaptosiomis tarnybomis bendradarbiavusių asmenų - ir prisipažinusių, ir šį faktą nuslėpusių - pavardes.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Z.Jedinskis įregistravo Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, registracijos, prisipažinimo, įskaitos ir prisipažinusiųjų apsaugos įstatymo pataisą. Ja siūloma jau po pusmečio viešai paskelbti visų asmenų, turėjusių ryšių su KGB, pavardes.

Parlamentaro įsitikinimu, į dienos šviesą turi būti ištraukti ir prisipažinusieji dėl bendradarbiavimo, ir to nepadariusieji, „kad visiems laikams būtų galima užversti gėdingą KGB knygą ir kad šia tema daugiau nebūtų manipuliuojama bei spekuliuojama“.

2015 metų birželį Seimas nusprendė, jog duomenys apie prisipažinusius buvusius KGB bendradarbius bus saugomi dar 75 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hansas

hansas portretas
ir viešinti ir vyti nuo lovių, nors tie, kur prie lovio, jaučiasi saugūs - dokumentus maišais juk nešė iš KGB"rūmų"

Ansas

Ansas portretas
2015 metų birželį Seimas nusprendė, jog duomenys apie prisipažinusius buvusius KGB bendradarbius bus saugomi dar 75 metus. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toks terminas ,net Rusija nėra nustačiusi! Paskelbkite Seimo narių pavardes, kurie balsavo už šio termino nustatymą , matomai jie tikisi ,kad laikui bėgant pasimirš ir jų proanūkiams neprimins ,kas buvo jūsų proseneliai?!

jie

jie portretas
tie patys prisipazinusiejinir nusprende nes visa hebra ten ir sedi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių