Pereiti į pagrindinį turinį

Socdemai kaltina „darbiečius“ siekiant mokesčių išimčių dėl partijos vadovų

2015-05-20 09:30
A. Ufarto/BFL nuotr.

Seimo socialdemokratų frakcija paprašė nesvarstyti Darbo partijos teiktų PVM įstatymo pataisų, numatančių lengvatinį PVM tarifo taikymą kai kuriems maisto produktams – mėsai, daržovėms ir vaisiams. Jų teigimu, tokios pataisos būtų naudingos ne vartotojams, o Darbo partijos vadovų ir jų šeimų interesams.      

Lengvatos iškraipo rinką

Į „darbiečių“ argumentus, kad tokia lengvata palengvintų žmonių gyvenimą, padidintų vartojimą ir šalies įmonių konkurencingumą, LSDP frakcija atsako, kad tokios mokesčių išimtys neskatina ekonomikos augimo, o iškraipo rinką.

„Iš jų išties naudos turi tik atskiros įmonės, paprastai iki vartotojo ateina nebent maža lengvatos dalis, kurios bendrame būtinojo vartojimo produktų krepšelyje jis beveik ir nepajunta. Taip, tokia mokesčių lengvata, išskirianti kelis produktus rinkoje ir kelias tų produktų perdirbimu užsiimančias įmones palengvintų gyvenimą šių įmonių savininkams.

Vienos didžiausių mėsos ir daržovių perdirbimo įmonių priklauso Darbo partijos įkūrėjo ir lyderio Viktoro Uspaskicho šeimos nariams, dar viena stambi vaisių ir daržovių perdirbimo įmonė priklauso Darbo partijos frakcijos Seime seniūno Kęstučio Daukšio broliui“, – rašoma Socialdemokratų frakcijos pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad Seimo LSDP frakcija dar kartą gali patvirtinti, kad socialdemokratai, svarstydami mokesčių įstatymus tikrai nedarys tokių mokestinių išimčių, kurios tenkintų Darbo partijos vadovų ir jų šeimų interesus. 

K. Daukšys atsikirto

Paklaustas, ką mano apie koalicijos partnerių pareiškimą, kad PVM įstatymo pataisos pasitarnaus asmeniniams Darbo partijos vadovų interesams, Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys sako nematantis jokios asmeninės naudos.

„Jei gerai skaitytume įstatymo pataisą, tai matytume, kad ten parašyta, jog lengvata būtų taikoma šviežiems vaisiams ir daržovėms, o ne perdirbtiems. Tad nematau čia kažkokios naudos. Manau, kad mūsų įstatymo pataisos būtų naudingos žmonėms, kurie turi mažas pajamas ir didžiąją dalį jų skiria maisto produktams“, – tvirtina K. Daukšys.

Į koalicijos partnerių pastabas parlamentaras atsikerta kandžiai: „Jei tos institucijos, kurios priklauso socialdemokratų priežiūros sričiai nieko nedirba, neprižiūri, tai gali ir taip atsitikti, kad PVM lengvata menkai pasieks vartotoją. Tegu susitvarko savo darbą. Lengviausia primesti asmeninius interesus, jei pats kažko nedarai.“

Paklaustas, kaip elgsis su pataisai prieštaraujančiais koalicijos partneriais, K. Daukšys sako, kad partija dirba dėl žmonių ir, jei ji mano, jog sprendimas žmonėms bus naudingas, tai „eis iki galo“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų