Socialdemokratų pirmininkė V. Blinkevičiūtė partiečiams: negalime užmigti ant laurų

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė pakilus partijos populiarumui ragina socialdemokratus neužmigti ant laurų.

„Žmonių pasitikėjimas mūsų Socialdemokratų partija auga, ačiū jums visiems, ir jis auga visų mūsų dėka, bet negalima užmigti ant laurų, jokiu būdu“, – per partijos tarybos posėdį šeštadienį Vilniuje sakė V. Blinkevičiūtė.

Teigė LSDP likus vienintele kairiąja partija

V. Blinkevičiūtė savo kalboje tarybos posėdyje tvirtino, jog LSDP yra vienintelė šalyje kairioji partija ir turi tai įrodyti rinkėjui, neatiduoti balsų naujai susikūrusiai ekspremjero Sauliaus Skvernelio grupei, Regionų partijai.

„Yra nauja frakcija, skilo „valstiečiai“, ir, matyt, ta atskilusi frakcija medžios balsus, ir ne tik ta, ir visos kitos, Regionų partija susikūrusi, važinės, medžios, vilios, darys – nepasiduodam“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė.

„Mes socialdemokratai esam tie, kur žmonės mato, tiki, pasitiki, ir mes turime pateisinti pasitikėjimą. Mes esame vienintelė kairioji partija Lietuvoje, ir dabar esu tikrai tuo įsitikinusi, ir savo darbais mes turėsime įrodyti, kad esame ta partija“, – tvirtino V. Blinkevičiūtė.

Kalbėdama apie LSDP frakcijos darbą Seime, partijos vadovė teigė, jog socialdemokratams nėra reikalo pasirašyti opozicinių frakcijų susitarimą dėl koalicijos, kad galėtų turėti opozicijos lyderio postą.

„Mes kaip dirbome  opozicijoje, kaip priėmėme sprendimą po Seimo rinkimų, taip ir dirbame opozicijoje. Gali būti visokių paklausimų, pamąstymų, pasirašom, susirašom dėl opozicijos lyderio. Mums posto nereikia, mums reikia darbų, kuriuos atliekam, (...) bet tą puikiausiai galime padaryti be jokių susirašymų, susisiejimų. Žiūrėk, susirašė, suskilo, susiskaldė, susipyko, išsiskirstė ir pasibaigė viskas, mums to nereikia, mes pajėgūs dirbti kaip rimta partija“, – sakė partijos vadovė.

Kaltino valdančiuosius gyvenant „burbule“

LSDP lyderė taip pat kritikavo dešiniųjų Vyriausybės veiksmus siekiant suvaldyti pandemiją, kaltino neįsiklausant į žmonių nuomonę, teikiant neapgalvotus siūlymus, kuriuos vėliau kilus žmonių pasipiktinimui tenka atšaukti.

„Mes, socialdemokratai, pripažįstame skiepų naudą kovojant su pandemija, tai supranta ir 71 procentas, dabar jau gal daugiau, suaugusių pasiskiepijusių Lietuvos gyventojų. Tačiau būtina gerbti ir tų mūsų žmonų nuomonę, kurie abejoja, skiepytis ar ne, ir čia jau reikalingas atskiras individualus priėjimas prie kiekvieno to žmogaus“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Tačiau kaip skatinti skiepytis – prievartinėmis priemonėmis ar kitomis priemonėmis, dėl to sulaužyta ir toliau laužoma labai daug iečių, valdantieji nesugeba įsiklausyti į žmones, nesugeba išdiskutuot tinkamai, ir teikia siūlymus, kuriuos tenka atšaukti, nes žmonės pasipiktina“, – kalbėjo V. Blinkevičūtė.

Partijos vadovė taip pat pažymėjo, kad LSDP nepritars valdančiųjų parengtam siūlymui, jog nepasiskiepiję ir koronavirusu susirgę žmonės negautų ligos pašalpos.

„Jeigu žmogus nepasiskiepijo ir susirgo COVID-19, jis draudėsi, sveikatos draudimas buvo mokamas, jam nebus mokama ligos išmoka, iki kokio lygio nuėjome? Tai yra gyvi žmonės, turintys šeimas, turintys vaikus, niekas nedavė teisės atimti iš jų sveikatos draudimo išmokos“, – sakė partijos vadovė.

Ji taip pat teigė, jog galimybių pasas „negali būti žmonių veiklos diskriminavimo įrankis“, o jį įvedusi Vyriausybė neįvertino, kad jis nebus paprasti prieinamas visiems žmonėms, nes ne visi turi išmaniuosius telefonus.

„Kaip galima gyventi savam „burbule“ ir būti atitrūkus nuo realaus gyvenimo?“, – piktinosi socialdemokratų vadovė.

Su nauja lydere – populiarumo šuolis

Socialdemokratai yra didžiausia šalyje partija su daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų.

Partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė per tiesioginius rinkimus buvo išrinkta gegužės pradžioje, pakeitusi parlamentarą Gintautą Palucką, kuris atsistatydino dėl prastų Seimo rinkimų rezultatų.

Rugpjūčio mėnesį „Lietuvos ryto“ rugpjūčio mėnesį paskelbtame „Vilmorus“ partijų reitinge LSDP išsiveržė į pirmąją vietą su 15,9 proc. žadamų balsų.

Politologai šiuos pokyčius siejo su naujai išrinkta partijos pirmininke V. Blinkevičiūte.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai faktas

Tai faktas portretas
Patinka jums,ar ne,bet viskas,kas buvo padaryta Lietuvos žmonių gėriui,buvo padaryti tik socdemems valdant priešingai,valdžioje būdami konservatoriai tik kenkė.

kalbėti viena (pataisymas)

kalbėti viena (pataisymas) portretas
visi mokam pakalbėti,bet nematau jokių veiksmų. Vat kai V.Blinkevičiūtės partija ims veikti Lietuvos piliečių naudai ir matysis rezultatai,kad pagal juos galima būtų nuspręsti ko verti socialdemokratai ir ar verti pasitikėjimo. O kol nieko nenuveikta,tai kalbos lieka tik kalbomis.

kalbėti viena

kalbėti viena portretas
visi mokam pakalbėti,bet nematau jokių veiksmų. Vat kai V.Blinkevičiūtės partija ims veikti Lietuvos piliečių naudai ir matysis rezultatai,kad pagal juos gali būtų nuspręsti ko verti socialdemokratai.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių