Sprendžiant migracijos krizę į Lietuvą atvyks eurokomisarė Y. Johansson

Lietuvai kovojant su išaugusiais neteisėtų migrantų srautais, kitą savaitę į Lietuvą planuoja atvykti vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Žinių radijui ministrė ketvirtadienį teigė aptarusi naujausią situaciją su eurokomisare telefonu ir pakvietusi ją atvykti į Lietuvą.

„Sutarėme, kad ji planuoja kitą savaitę atvykti į Lietuvą. Tas europinis institucijų supratimas tuose dvišaliuose santykiuose, kurį mes turime su tam tikromis migrantų kilmės šalimis, mums yra labai svarbus, kad paspartintumėme (procesus – BNS). Mes suprantame, kad ir kilmės šalių sutikimas, kad tie žmonės grįžtų, turi būti“, – sakė A. Bilotaitė.

VRM informavo, kad eurokomisarė į Lietuvą atvyksta sekmadienį.

Ministrė sako pokalbyje su Y. Johansson išgirdusi, kad „situacijos rimtumas yra suvokiamas“ bei jaučia ES palaikymą. Anot A. Bilotaitės, Lietuva netrukus sulauks ir finansinio Bendrijos palaikymo migrantų krizei valdyti.

„Finansinis palaikymas yra tai, kad artimiausiu metu Lietuvą pasieks iki 12 mln. eurų. Žinoma, ateityje yra planuojami ir didesni finansinio palaikymo dalykai. Finansinis dalykas svarbu, bet svarbu ir kiti dalykai, t.y. politinis bendras veikimas šiuo atveju, reagavimas, kas susiję su grąžinimo procedūromis. Taip, tas palaikymas yra ir mes nesame vieni“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su reikšmingai išaugusia neteisėta migracija, migrantų skaičius jau perkopė 3 tūkstančius, Lietuva dėl to yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po savaitės

po savaitės  portretas
migrantų skaičius tik išaugs tokiais tempais ''sprendžiant migrantų krizę'' .............. be to sekmadienis labiau ekskursijoms ir desertui skiriamas

Gaf

Gaf portretas
Šita veikėja kažkada buvo atvykusi į Lietuvą ir mokino vietinius apie homoseksualistų teises.

Klpd.

Klpd. portretas
Paplos per petį ir pasakys kad Europa gali padėti pasidalindama patyrimu:D).Daugiau niekuo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių