A. Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija laukia kandidatų apdovanojimui gauti

Seimo Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija kviečia visuomenę iki 2022 m. vasario 20 d. siūlyti kandidatus parlamento apdovanojimui – Aleksandro Stulginskio žvaigždei gauti.

Apdovanojimas skiriamas Lietuvos ir užsienio fiziniams ir juridiniams asmenims už parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjų puoselėjimą.

Siūlyti kandidatus apdovanojimui gauti turi teisę fiziniai ir juridiniai asmenys, pateikdami kandidato anketą; gyvenimo aprašymą; išsamų veiklos, už kurią kandidatą siūloma apdovanoti, aprašymą; ne mažiau kaip dvi rekomendacijas; kitą medžiagą, pagrindžiančią siūlymą apdovanoti kandidatą.

Apdovanojimas įteikiamas kiekvienų metų gegužės 15 d. – Steigiamojo Seimo susirinkimo dieną.

Seimas, minėdamas Steigiamojo Seimo ir Lietuvos Respublikos paskelbimo 100-ąsias metines, 2020 m. gruodžio 22 d. įsteigė Aleksandro Stulginskio žvaigždės apdovanojimą.

Apdovanojimas, kuriuo siekiama pagerbti iškilią Steigiamojo Seimo Pirmininko, ėjusio Respublikos Prezidento pareigas, Aleksandro Stulginskio asmenybę, skiriamas už parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjų puoselėjimą.

Apdovanojimu gali būti apdovanojami Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių fiziniai bei juridiniai asmenys, taip pat asmenys be pilietybės. Tačiau jis negalės būti skiriamas pareigas einantiems Respublikos Prezidentui, Seimo ir Vyriausybės nariams, taip pat negalės būti skiriamas po mirties ar likviduotam, reorganizuotam juridiniam asmeniui.

Pagal įstatymą, siūlyti kandidatus apdovanojimui turės teisę fiziniai ir juridiniai asmenys.

Apdovanojamą asmenį išrinks Seimo patvirtinta Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija, sudaryta iš 9 narių. Kiekvienais kalendoriniais metais gali būti skiriami ne daugiau kaip du apdovanojimai.

Kandidatūros apdovanojimui gauti komisijai teikiamos kiekvienais metais nuo sausio 1 dienos iki vasario 20 dienos. Apdovanojimas Seimo nutarimu paskiriamas iki balandžio 15 dienos.

Apdovanojimas, jo miniatiūra ir liudijimas laureatui įteikiamas kiekvienais metais gegužės 15-ąją, t. y. dieną, kai 1920 m. Steigiamasis Seimas Lietuvos valstybę paskelbė Lietuvos Respublika, arba artimiausią Seimo posėdžio dieną.

2020 m. Lietuva minėjo Steigiamojo Seimo ir Lietuvos Respublikos 100-metį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Kad baisi gėda gauti apdovanojimą kartu su komunizmo propogandistu.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
tik į kalėjimą, o rinkti tik iš liaudies.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių