Suka galvą, kaip grąžinti per krizę nurėžtas pareigūnų ir karių pensijas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pasitarime trečiadienį numato svarstyti, kaip būtų galima grąžinti per krizę sumažintas pareigūnų ir karių valstybines pensijas.

Pagal kelių parlamentarų siūlymą, pareigūnų ir karių valstybinės pensijos, sumažintos 2010–2013 metais, būtų kompensuojamos tik iš dalies ir tai būtų daroma etapais: 2018–2019 metais – po 10 proc. kompensuojamosios sumos; 2020–2022 metais – po 20 proc. kompensuojamosios sumos. Jei asmeniui apskaičiuota kompensuojamoji suma būtų mažesnė nei 100 eurų, ji būtų išmokama visa 2018 metais.

Kompensuojamosios sumos būtų apskaičiuojamos ir pradedamos mokėti be atskiro asmens prašymo, o reikalingos lėšos būtų skiriamos iš valstybės biudžeto.

Projekto aiškinamajame rašte pažymima, kad jo „įgyvendinimas pareikalaus nemažų valstybės biudžeto lėšų“.

Vyriausybės išvadą dėl šių pataisų rengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Pagal išvados projektą Seimui turėtų būti pasiūlyta pataisų nesvarstyti, nes joms įgyvendinti artimiausiais metais nebus finansinių galimybių. Kartu pažymima, kad siekiant nepažeisti konstitucinio asmenų lygiateisiškumo principo, būtų tikslinga kompensuoti ir kitų sumažintų socialinių išmokų praradimus, o visiems jiems kompensuoti, preliminariais skaičiavimais, reikėtų per 221 mln. eurų. Žadama, kad Vyriausybė teisės aktus, susijusius su sumažintų socialinių išmokų kompensavimu, pateiks 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VRM pensininkas

VRM pensininkas portretas
Ponai pareigunai ir kariai. Jeigu busime kaip aviu banda, tai valdzia nei pirsto nepajudins. I kova kaip graikai, valio, valio,,,,,

VRM pensininke

VRM pensininke portretas
Gal jau teks karstus pirkti,jeigu bus už ką!Atėmė labai greitai ir neklausė,o grąžinti dar svarsto.Tai mieli valdžios atstovai,gal su delspinigiais grąžins?

...

... portretas
Reikia pradėt kelt ieškinius tam q'Biliui ir visai 'konservų' partijai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių