Pereiti į pagrindinį turinį

Susitarimus su ES parafuojančios Moldova ir Gruzija tikisi juos pasirašyti kitąmet

2013-11-28 15:09
BNS inf.
Lietuvos pirmininkavimas ES: ar mūsų lūkesčiai pagrįsti?
Lietuvos pirmininkavimas ES: ar mūsų lūkesčiai pagrįsti? / T. Urbelionio/BFL nuotr.

Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje asociacijos ir laisvos prekybos susitarimus su Bendrija parafuojančios Moldova ir Gruzija tikisi, kad šios sutartys bus pasirašomos 2014 metais.

Ketvirtadienį Vilniuje vykstančioje konferencijoje "Rytų partnerystės vertinimai: politiniai iššūkiai ir ateities darbotvarkė pilietinei visuomenei" taip teigė Moldovos vicepremjerė Natalia Gherman ir Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė.

Pasak N.Gherman, pats sutarties parafavimas - tik mažas darbas, palyginti su tuo, kiek reikėjo nuveikti, kad tai būtų galima padaryti.

"Šiandien ryte Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje parafavome (...) beveik tūkstančio puslapių ES-Moldovos asociacijos susitarimą", - teigė ji.

"Kitais metais yra rinkimų metai Moldovoje ir mes siekiame pasirašyti susitarimą prieš rinkimų kampaniją ir ją ratifikuoti dar šios sudėties Moldovos parlamente", - dėstė N.Gherman.

M.Pandžikidzė savo ruoštu pažymėjo, kad kitaip nei Moldovoje, Gruzijoje neseniai praėjo tiek parlamento, tiek prezidento rinkimai, tačiau taip pat pabrėžė šalies vadovų siekį susitarimą su ES pasirašyti 2014-ųjų rugsėjį.

"Mes suprantame, kad spaudimas iš kai kurių šalių Gruzijai padidės ir metai nuo šiandien iki 2014 metų rugsėjo nebus lengvi", - pažymėjo ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų