Švietimo ministerijos kancleriui T. Daukantui – be konkurso naujos pareigos ministerijoje

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Tomas Daukantas be konkurso gavo naujas pareigas ministerijoje – jis nuo lapkričio 24 dienos vadovauja Teisės ir administravimo departamentui.

Minėtas departamentas ministerijoje įkurtas šiemet, tačiau pretendentų jam vadovauti iki šiol nebuvo ieškoma. Ministerijos kancleris T. Daukantas, sako negalįs atsakyti, kodėl. Konkursą į departamento vadovus galėjo inicijuoti pats kancleris arba švietimo ministras.

„Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas turi teisę atkurti turėtą valstybės karjeros tarnautojo statusą ir užimti pareigas valstybės tarnyboje“, – BNS pirmadienį informavo ministerija.

Jos teigimu, konkursas neskelbiamas, nes įstatymas leidžia įstaigos darbuotojams, atitinkantiems kvalifikacinius reikalavimus, pasiūlyti užimti laisvas pareigas toje pačioje įstaigoje.

T. Daukantas kancleriu dirbo nuo 2016 metų ir šiuo metu laikinai atlieka šias funkcijas, kol paskirtoji švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė paskirs naują kanclerį. Ministerijų kancleriai yra politinio pasitikėjimo tarnautojai.

Prieš tapdamas kancleriu T. Daukantas buvo valstybės karjeros tarnautojas ir 2003-2015 metais vadovavo ministerijos Teisės skyriui – dabartiniam Teisės ir administravimo departamento padaliniui.

Teisės ir administravimo departamento direktoriaus pareigybė, pasak ministerijos, buvo laisva, iki šiol niekas šių pareigų neužėmė.

Departamentas įkurtas šiemet, vadovo neieškota

Kanclerio funkcijas atliekantis T. Daukantas BNS teigė neprisimenantis, kada tiksliai įkurtas jo vadovaujamas Teisės ir administravimo departamentas, tačiau sakė, kad šiais metais.

„Tiksliai nepasakysiu, bet jis buvo šiais metais įkurtas, nes buvo keli pakeitimai – centralizuotas vidaus auditas ir būtent konsoliduoti teisės ir administraciniai padaliniai“, – sakė T. Daukantas.

„Tiksliai nepamenu, bet jeigu teisingai atsimenu, tai buvo vasarą“, – teigė jis.

T. Daukanto teigimu, konkursas į Teisės ir administravimo departamento vadovo pareigas nebuvo paskelbtas, tačiau jis neatsakė kodėl.

„Negalėčiau atsakyti“, – sakė Teisės ir administravimo departamento direktorius.

Jis tvirtino, kad galimybę atkurti valstybės karjeros tarnautojo statusą ir pretenduoti į pareigas ministerijoje jam leidžia įstatymas.

„Dabar pagal įstatymą aš tokią teisę užsipildyti ir kreiptis dėl valstybės tarnautojo statuso atkūrimo turėjau ir tą aš padariau – užpildžiau, kad norėčiau atkurti karjeros tarnautojo statusą ministerijoje pagal mano kvalifikaciją ir turimas žinias“, – teigė T. Daukantas.

Anot jo, paskelbti konkursus į tokias pareigas gali tiek ministras, tiek kancleris, kurio pareigas T. Daukantas eina iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių