T. Tomilinas apie P. Gražulio neliečiamybę: tema uždaryta, kelio atgal nėra

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojas, parlamentaras Tomas Tomilinas teigia, kad Seimo sprendimą dėl Petro Gražulio neliečiamybės panaikinimo reikia gerbti. Parlamentaras teigia, kad Seimas apsisprendė pagal teisines procedūras ir įstatymus, todėl, pasak jo, reikia nustoti žeminti Seimą, sakant, kad viskas yra blogai.

T. Tomilinas neslepia, kad balsavo už P. Gražulio neliečiamybės panaikinimą, bet pasak jo, nors Seimo sprendimas yra priešingas, jį vis tiek reikia gerbti.

„Mano balsavimas buvo už (imuniteto – ELTA) panaikinimą. Tačiau, šiandien jau sprendimas priimtas netęsti šito proceso. Tai reiškia, kad nepakako argumentų, argumentai buvo nepakankamai stiprūs. Taip nusprendė Seimas ir daugiau komentarų kaip ir nereikėtų. Nes toliau prasideda savigailos ir žeminimo procesas, kuris man nėra priimtinas“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė T. Tomilinas.

Pasak jo, šią P. Gražulio neliečiamybės temą reikia pamiršti, nes „kelio atgal nebėra“.

„Aš gerbiau tą norą ir jį išreiškiau balsavimu, ir mūsų frakcijoje didesnė dalis balsavo, bet yra taisyklės ir prokurorai bei bet kuris teisininkas pasakytų, kad reikia gerbti įstatymus, normas ir procedūras. O jos kokios yra, tokios ir įvyko, tam balsų nepakako. Reiškiasi pozicija aiški, argumentų nepakako, politinės rizikos per didelės, mes tam nesiryžtam, taškas. Viskas. Tai yra aukščiausios institucijos Lietuvoje, konstitucine prasme, sprendimas. Daugiau nėra apie ką kalbėti. Tema uždaryta. (...) Mes turime nustoti žeminti Seimą ir aiškinti kaip čia viskas yra blogai, sprendimas priimtas ir nebėra kelio atgal“, – teigė jis.

ELTA primena, kad Seimo narys P. Gražulis antradienį Seime išsaugojo teisinę neliečiamybę. Parlamentas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino jo teisinės neliečiamybės. Priimti tokį sprendimą pritrūko balsų, nes „už“ balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 25 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jur nas

Jur nas portretas
Tamylinas nuo graziulio skiriasi tik tuo, kad nesioja languota kostiuma ir neturi koldunu fabriko). O siaip abu kaip dvynukai

Kristus

Kristus   portretas
Pasikviesiu Gražulį paskutinės vakarienės ir paprašysiu išvirti koldūnų . Pamaitinsime Judą ...

Grąžulio kolega

Grąžulio kolega portretas
Daugiau prie jo nebesikabinėkite , žurnalistikai, reikalas išsemtas, nurimkite žūlikai, išgerkite raminamų.Tai tik bus Seimo darbo trukdymas dėl tos žadamos apkaltos, tai tik laiko gaišinimas,Seimas jau pasakė kad kaltinimams rimtiems nėra pagrindo, tai ko dar norite,buduliai, spaudos bambaliniai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių