A. Tapinas kreipėsi į Seimo pirmininką: lygių ir lygesnių neturėtų būti

Šią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nesvarsčius „Laisvės TV“ įkūrėjo, žurnalisto Andriaus Tapino skundo dėl premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimų, žurnalistas kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

Pasak A. Tapino, Seimo pirmininkas turi patikrinti, ar Seimo nariai nesurinko į komisijos posėdį dėl pateisinamų priežasčių, t.y. ar jie Seimo kanceliarijai yra pateikę nedarbingumo dėl ligos pažymėjimus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, trečiadienį planavusi svarstyti ir pradėti nagrinėti „Laisvės TV“ įkūrėjo, žurnalisto A. Tapino skundą dėl premjero S. Skvernelio pareiškimų, nesurinko kvorumo. Iš 11 komisijos narių į posėdį atvyko tik 4.

„Šiandien oficialiai kreipiausi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas patikrinti ir pranešti man raštu, ar Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai, neatvykę į Komisijos posėdį, savo pareigų laikytis Valstybės politiko elgesio kodekso įstatymo 7 straipsnio 1 dalies neatliko dėl pateisinamų priežasčių, t.y. ar jie Seimo kanceliarijai yra pateikę nedarbingumo dėl ligos pažymėjimus. Taisyklės visiems turi būti vienodos. Lygių ir lygesnių neturėtų būti“, - savo feisbuko paskyroje rašė žurnalistas.

A. Tapinas, nesulaukęs premjero S. Skvernelio atsiprašymo ir paneigimo, sausio mėnesį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūros komisiją. A. Tapinas pareiškė, kad S. Skvernelio išsakyti teiginiai, kad jis užsiima politine veikla, organizuoja mokytojų protesto akcijas ir siekia nuversti teisėtai išrinktą valdžią, neatitinka realybės ir žeidžia jį kaip žurnalistą.

Pabrėždamas, kad premjeras iki šiol nepaneigė savo mestų kaltinimų, A. Tapinas reikalavo viešo premjero atsiprašymo. Jei premjeras per 14 dienų neatsiprašys, pabrėžė žurnalistas, jis kreipsis į generalinį prokurorą, kad S. Skverneliui būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal konkrečius Baudžiamojo kodekso ir Konstitucijos straipsnius.

Trečiadienį etikos sargams pritrūkus kvorumo, tarp klausimų, kurie nebuvo pradėti svarstyti, yra ir Seimo pirmininko V. Pranckiečio kreipimasis. Jis prašė įvertinti Seimo nario socialdarbiečio Artūro Skardžiaus elgesį, kai jis šių metų sausio 11 d. posėdyje atsinešė šaudyklose naudojamą kulkų suvarpytą taikinį su užrašu „Gabrielius“ ir įteikė kaip „dovaną“ Seimo narei Agnei Širinskienei.

Vėliau pats A. Skardžius atsiprašė tų, kuriems toks pokštas atrodė netinkamas.

Kitas Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdis planuojamas kitą savaitę, trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuolis

Saunuolis portretas
Blaiviai mastantys 200 proc palaiko tapina daugelis padlaizunu bijo apie tai prabilti tik kvailys gali nesuprasti kad taip elgtis gali tik neissilavines zemos morales zmogus demokratineje valstybeje po tokiu smeizto jis jau turejo atsistatydinti o ypac po vizito o izraili kur suterse lietuvos varda pasirodydamas kaip neispruselis protingi save gerbentys tikrai uz ji nebalsuos nebent karbauskis visas kaimo bobutes supirks

Anonimas

Anonimas portretas
Ona, Tu šaunuolė. Aš vis galvojau ką man tas susireikšminęs primena. Vienas prie vieno. Turim du Betmanus. Bus daugiau, kai vienos gydyklos duris plačiai atvers.

Ona

Ona portretas
Durnelis tas tapinas.Jį išmeta pro duris,tai jis lenda per langą.Taip elgiasi tik neadekvatūs žmogeliai,save iškeliantys aukščiau kitų.Man tapinas ,savo elgesiu labai primena Vilniaus Betmeną.Abu labai panašūs.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių