A. Tapinas: prezidentas nesutiko dalyvauti tiesioginiame eteryje, renkant pinigus „Bayraktar“

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą prezidento Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė sakė, kad prezidentas visiškai remia visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvą, kurios metu buvo surinkti 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ pirkti. Tačiau pats A. Tapinas aiškino, kad yra kitaip – esą jis kreipęsis į prezidentą dėl jo pasirodymo tiesioginėje transliacijoje, per kurią buvo renkami pinigai, tačiau šis atsisakė.

Pasak A. Tapino, tik pradėjus rinkti lėšas, gegužės 25 dieną, jis kreipėsi į prezidento patarėjus klausdamas, ar kitą dieną prezidentas galėtų skirti penkias minutes vakare prisijungti prie tiesioginio aukojimo eterio.

„Išdėsčiau argumentus, kad tai unikali proga pademonstruoti vienybę, kurią dažnai pabrėžia Prezidentas, taip pat aptarti jo teisingus darbus Europoje padedant Ukrainai. Akcentavau, kad jo pasirodymas ir asmeninis indėlis būtų davęs milžinišką postūmį lėšų rinkimui, nes tą dieną dar neįsivaizdavome, kaip viskas pasibaigs“, – feisbuke rašė visuomenininkas.

Tačiau jis sulaukė tik neigiamo atsakymo.

„Prezidentas neužsiminė apie šią iniciatyvą nei savo asmeniniame, nei politiko puslapyje „Facebooke“, kas su jo turima sklaida būtų irgi didelė parama. Gegužės 27 dieną 19.43 val., kai jau buvo aišku, kad 5 milijonai bus surinkti ir surinkti greitai, Prezidentas „Twitter“ parašė žinutę, kad „didžiuojasi savo tauta dėl neįtikėtinos paramos ukrainiečiams“, – aiškino A. Tapinas.

Jis neatskleidė, ar G. Nausėda prisidėjo prie iniciatyvos ir paaukojo pinigų, bet padėkojo Daliai Grybauskaitei ir premjerei Ingridai Šimonytei už jų finansinį indėlį.


Šiame straipsnyje: BayraktarGitanas Nausėdaandrius tapinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių