A. Tapinas: suderintas dar vienas didelis pirkinys Ukrainos kariuomenei

  • Teksto dydis:

Visuomenininkas, žurnalistas, laidų vedėjas Andrius Tapinas savo feisbuko paskyroje pranešė apie  dar vieną didelį pirkinį Ukrainai, kuris jau yra suderintas.

 

„Suderintas dar vienas didelis pirkinys Ukrainos kariuomenei.

Prieš kurį laiką iš lietuvių gamintojų „NT Service“ įsigijom ir dalimis (kai tik bus pagaminti) Ukrainai perduosim 110 antidronų patrankų EDM4S, kurias pavadinom Orkristais – šiek tiek perfrazavus Tolkieną „orkų žudikais“.

Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus Zalužno prašymu 80 Orkristų komplektaciją pastiprinom Wingmanais – NATO standartus atitinkančiais dronų detektoriais, kurie pakelia antidroninės patrankos galimybes į visai kitą lygį“, – rašo A.Tapinas.

Jis pažymi, kad ant Orkristo turėdamas įtaisytą Wingmaną ir apmokytas su juo dirbti Ukrainos karys gali užfiksuoti rusų droną iki 5 kilometrų atstumu, neretai dar jam net nepakilus.

„Išnyksta bet koks vizualinio kontakto poreikis, Wingmanas tampa akimis ir ausimis –  vibracija ir LED indikacija praneša apie aptiktą droną ir karys gali sustabdyti jo darbą – nebeleisti koreguoti artilerijos ugnies, žvalgyti ar mėtyti sprogmenis“, – paaiškina A.Tapinas.

Pasak jo, Wingmanai bus komplektuojami kartu su patrankomis ir Ukrainos kariuomenės vado nurodymu pristatomi ten, kur jie bus efektyviausi.

Žurnalistas nurodo, kad vieno Wingmano kaina yra 17 000 eurų.

„Mes perkam 73 Wingmanus po 15 000 eurų, iš viso mokam 1 095 000 eurų.

Gamintojas prideda dar 7 Wingmanus (viso 80), kiekvienam radarui padovanoja dar po vieną papildomą bateriją, leidžiančią prailginti radaro veikimą 6 valandomis, pagal poreikį įsipareigoja atlikti apmokymus Ukrainoje, taip pat Kijeve vykdyti techninę priežiūrą. Ir taip pat skiria 17 000 eurų generolo P. Plechavičiaus vardo kadetų licėjui, kad jie įrengtų ukrainietišką klasę.

Iki šio pirkinio iš „Bayraktarui“ surinktų pinigų buvo likę 1 483 449 eurai. Kaip buvo išleisti ankstesni pinigai galite paskaityti čia: https://bit.ly/3ytuZuM

Tame įraše nurodytas likutis 1 478 402 eurų skiriasi, nes per šitą laiką dar gavom 5047 eurus paramos. 

Po Wingmanų pirkimo sąskaitoje liks: 388 449 eurai“, – baigia įrašą visuomenininkas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeandrius tapinasdronaiOrkristaiWingmanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių