Teismas R. Žemaitaičio kurstymo prieš žydus byloje apklaus liudytojus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį tęs eksparlamentaro Remigijaus Žemaitaičio kurstymo prieš žydus bylos nagrinėjimą, apklaus liudytojus.

Kaip BNS nurodė teismo atstovė Lina Nemeikaitė, šiame teismo posėdyje turėtų dalyvauti ir pats kaltinamasis.

Baudžiamoji byla R. Žemaitaičiui iškelta dėl jo įrašų apie žydus, paskelbtų pernai gegužę ir birželį socialiniame tinkle „Facebook“.

Politikui pareikšti kaltinamai neapykantos skatinimu ir kurstymu prieš žmonių grupę dėl jų tautybės bei viešu pritarimu tarptautiniams nusikaltimams, jų neigimu ar šiurkščiu menkinimu.

Kaip praėjusiame posėdyje teigė kaltinimą palaikantis prokuroras Justas Laucius, būdamas Seimo nariu R. Žemaitaitis ne tik skleidė neapykantą, bet ir menkino nacistinės Vokietijos įvykdytą Holokaustą.

„Nemuno aušros“ lyderis savo kaltės pirmame posėdyje nepripažino, papildomus paaiškinimus teismui žadėjo pateikti po liudytojų apklausų ir ekspertų išvadų.

Žurnalistams politikas teisme teigė neturintis niekieno atsiprašyti, nes nekalbėjo apie žydus kaip apie tautą, o šnekėjo apie žydų valstybę kaip vyriausybę, „apie gyvulį Netanyahu, kuris savo barbariškais, gyvuliškais veiksmais toliau žudo palestiniečių gyventojus, nesugeba išgelbėti savo Izraelio gyventojų, kurie yra paimti įkaitais“.

Eksparlamentarui dėl minėtų įrašų inicijuota ir apkalta – Konstitucinis Teismas pripažino, kad jis sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Po šio sprendimo R. Žemaitaitis atsisakė Seimo nario mandato, kad galėtų kandidatuoti į prezidentus ir Seimo narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Kažkoks "Anonimas" kasdien reiškiasi, gal laikas sustabdyti?

Anonimas

Anonimas portretas
Lai rusai numeta ant lietuvos atomine bomba ir problema isspresta.

Duokite rekеtininkams dar 40 milijonų

Duokite rekеtininkams dar 40 milijonų portretas
gal bus ramybė porai metų
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių