V. Titovas kreipsis į Strasbūro teismą

Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas prisišnekėjo. Vyriausiasis administracinis teismas pirmadienį pripažino, kad apkaltindamas partizanų vadą nekaltų žmonių žudymu politikas sulaužė tarybos nario priesaiką. Teismo sprendimą V. Titovas žada skųsti Strasbūrui.

Dėl savo viešų pareiškimų apie Adolfą Ramanauską-Vanagą V. Titovas veikiausiai neteks Klaipėdos miesto tarybos nario mandato. Politiko bylą išnagrinėjusi penkių teisėjų kolegija pateikė nepalankią jam išvadą.

Teismas vertino V. Titovo pasisakymą apie tai, kad A. Ramanauskas-Vanagas yra atsakingas dėl 8 tūkst. civilių žūčių.

"Paskleisdamas tokias melagingas žinias atsakovas šioje byloje nevykdė kiekvienam politikui keliamų reikalavimų atlikti pareigas tinkamai, sąžiningai, laikantis Konstitucijos ir įstatymų", – sakė bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Tai pirmas atvejis, kai apkaltos bylą nagrinėjęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė nepalankų sprendimą atsakovui.

Teismo sprendimas sukrėtė ir patį V. Titovą, kuris neišsižada savo žodžių apie A. Ramanauską-Vanagą ir toliau postringauja apie laisvės suvaržymą.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Aš netikėjau, kad bus priimtas toks sprendimas, kuris nedaro Lietuvos valstybės stipresnės. Kai žmogus neturi teisės laisvai pasakyti, išreikšti savo nuomonę. Tikrai nieko gero negaliu pasakyti apie šį sprendimą. Nemanau, kad pažeidžiau priesaiką, atvirkščiai – garbingai atstovauju savo rinkėjams", – kartojo V. Titovas.

Politikas žada kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą, veikiantį Strasbūre, kad būtų apginta jo teisė į nuomonę.

Taip pat dalyvaus kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

"Man reikia apgalvoti tolesnius veiksmus. Laukiu kovo 3-iosios (savivaldybių tarybų rinkimų – I.L.), paties aukščiausio savo teismo, kai ateis klaipėdiečiai rinkėjai ir pasakys savo verdiktą", – dėstė jis.

Dalyvauti mero rinkimuose V. Titovą paskatino "vykstantis neteisingumas".

"Viską darysiu, kad to teisingumo būtų daugiau Klaipėdoje ir Lietuvoje", – pareiškė pašnekovas.

Jis neneigė svarstysiantis galimybę savanoriškai pasitraukti iš Klaipėdos miesto tarybos.

 

 

Teismo sprendimas atvėrė kelią V. Titovo apkaltai. Ji įvyks, jeigu už politiko pašalinimą iš uostamiesčio tarybos pasisakys du trečdaliai visų tarybos narių. Miesto tarybos posėdis įvyks šį ketvirtadienį. Tam, kad taryba pritartų teismo sprendimui ir V. Titovas netektų tarybos nario įgaliojimų, reikia mažiausiai 19 politikų balsų iš 31.

V. Titovas taip pat sakė neturintis informacijos apie prokuratūroje pradėtą tyrimą, tik tiek, kad vis dar nėra atgavęs iš jo paimtų kompiuterio, mobiliojo telefono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>įdomu

>įdomu portretas
Visai normaliai jis ta lietuvių k.kalba.O va tu kepurini, visą gyvenimą pragyvenęs Tarybų sąjungoj net dabar rusiškai išsiversti tuometinės šalies pavadinimo nesugebi.(Kaip ir tavo dievas liansbirbis,beje).Vis ,,sojuzo"ir ,,sojuzo":D). Jums niekaip nedaeina, kad tas laikotarpis jau prieš 35 metus baigėsi ir kitaip galvojančių niekas neturi teisės bausti ir diskriminuoti.

Kokia ta jo antivalstybinė veikla?

Kokia ta jo antivalstybinė veikla? portretas
Ar kad pasakė kad banditai taikius gyventojus žudė?

Anonimas

Anonimas portretas
o mes ji paduosim i STASBURO teisma uz antivalstybine veikla ,matysim kas laimes ,isvaziuos po triusiku,
VISI KOMENTARAI 112

Galerijos

Daugiau straipsnių