R. Karbauskio turtas išaugo 8 mln., G. Landsbergio šeimos – 12 mln. eurų

Seimo nario, valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio turtas per metus augo daugiau kaip 8 mln. eurų, opozicijos lyderio konservatoriaus Gabrieliaus Landsbergio šeimos – 12,8 mln. eurų, rodo trečiadienį Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbtos turto ir pajamų deklaracijos.

R. Karbauskis nurodė pernai turėjęs beveik 24,5 mln. eurų turto, 2018 metais jo deklaruotas turtas siekė 16,1 mln. eurų. Jis išliko turtingiausiu Seimo nariu.

„Valstiečių“ lyderio turtas augo deklaravus 7 mln. eurų vertės gyvenamąjį būstą bei kitą nekilnojamąjį turtą už dar pusę milijono eurų, apie 700 tūkst. eurų išaugo jo ir sutuoktinės santaupos.

R. Karbauskio atstovės Dalios Vencevičienės teigimu, politiko turto padidėjimas deklaracijoje susijęs su įsigytu nekilnojamuoju turtu.

Per metus smarkiai padidėjo ir konservatorių lyderio G. Landsbergio šeimos turtas: jo žmona Austėja Landsbergienė deklaravo pernai turėjusi beveik 12,9 mln. eurų vertės akcijų, todėl bendras Landsbergių šeimos turtas nuo kiek mažiau nei 1,9 mln. eurų 2018 metais paaugo iki 14,5 mln. eurų pernai.

Kaip BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė, pernai prieš imdama paskolą naujos mokyklos statybai A. Landsbergienė turėjo įvertinti įmonių akcijų vertę, tai ir atsispindi deklaracijoje.

„Ši akcijų vertė atsispindi A. Landsbergienės turto deklaracijoje, tačiau verslo finansiniai įsipareigojimai yra dar didesni, šiuo metu siekiantys 20 mln. eurų“, – sakė V. Šmaižytė.

Pasak jos, pernai įmonės „Kibirkštis“ įstatinis kapitalas iki 12,6 mln. eurų padidintas įnešant „Vaikystės sodo“ ir „Karalienės Mortos mokyklos“ akcijas verslo vertintojų nustatyta akcijų rinkos verte. „Kibirkštis“ yra prisiėmusi 20 mln. eurų vertės įsipareigojimus – 20 metų nuomoti naują mokyklos pastatą Kalnėnų mikrorajone Vilniuje, kur nuo 2020 metų sausio įsikūrė Vilniaus „Karalienės Mortos mokykla“ ir vienas „Vaikystės Sodo“ tinklo darželių.

„Tokios apimties turto, realiais milijonais, kaip neretai klaidingai manoma, G. Landsbergis ir jo šeima neturi“, – sakė konservatorių atstovė.

Tarp Seimo milijonierių – ir socialdemokratas Bronius Bradauskas, deklaravęs 8,3 mln. eurų vertės turtą, liberalas Kęstutis Glaveckas, turintis turto už beveik 1,5 mln. eurų, ir konservatorius Kazys Starkevičius, deklaravęs 1 mln. eurų vertės turtą.

„Valstietis“ Robertas Šarknickas 2018 metais deklaravo turto už 1 tūkst. eurų, praėjusių metų deklaracijoje jis siekia jau 6 tūkst. eurų. Kukliausią turtą turinti Seimo narė – „valstietė“ Agnė Širinskienė, deklaravusi 5 tūkst. eurų turto už pernai metus. 2018 metais jos turtas siekė 4,4 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriausias biznis anuko

Geriausias biznis anuko portretas
neturi net verslo bet milijonai byra!mokykites shvabiniai kaip nebunant biznieriu tapti milijonieriu,aisku neparasys kiek turi, nes pries 3 metus deklaravo 20 mil , tai kiek priaugo iki siandien?

Arvydas

Arvydas portretas
Svarbu žinoti: Kada bus nacionalizuoti kolūkio pirmininko Karbauskio šeimos susišluoti iš varguolių (beveik už dyką,ar už butelį) dešimtys tūkstančių ha dirbamos žemės plotai? Tokio mąsto afera turėtų būti svarstoma aukščiausiu lygiu,teisme,nes padaryta akivaizdi žala Lietuvai. Ne veltui,dalis R.Karbauskio nekilnojamo turto,kartu su šeima,yra laikomi Ispanijoje.Bijo mafijos,kuri gali pareikalauti grąžinti skolas už pridengtą antilietuvišką veiklą? Būtinas griežtas verdiktas nacionalizuoti žemgrobio R.Karbauskio dirbamos žemės plotus. Nacionalizavus Karbauskio žemės plotus, galima išnuomoti už simbolinę kainą jaunoms šeimoms pvz. po 10 ha,kas padėtų pakelti gimstamumą ir kitus demografinius rodyklius. Tik absoliūčiai dezinformuoti ir demoralizuoti arba angažuoti mūsų piliečiai balsuoja už kolūkinį žemgrobį R.Karbauskį, kurio šeima gyvena kitoje šalyje.

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau mielieji paskaitykite atydziai straipsni ir tada komentuokite.Netikiu as Karbauskiu nes buvo ir bus suktas zmogelis ir meluos ir neraudonuos.
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių