Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos reformų konferencija keliasi į Seimą, pagrindinis dėmesys – verslo aplinkai

2021-07-08 03:43
BNS inf.

Ketvirtadienį Seime vyks antroji Ukrainos reformų konferencijos dalis.

R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas verslo ir investicijų aplinkai, energetikos, žemės reformų įgyvendinimui, žaliajai ekonomikai, skaitmenizavimui, pan.

Trečiadienį Ukrainos reformų konferencija surengta Prezidentūroje, tuomet daugiau kalbėta apie šios politinių šalies reformų pažangą, tarptautinės bendruomenės paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui bei reformų procesui.

Ukrainos reformų konferencija dėl dar neaiškios COVID-19 situacijos vyksta mišriu formatu – dalis dalyvių atvyksta į Vilnių, dalis prisijungia virtualiai.

Dviejų dienų renginyje dalyvauja Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Gitanas Nausėda bei Volodymyras Zelenskis, vyriausybių vadovai Ingrida Šimonytė ir Denysas Šmyhalis, dalyvius sveikins Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konferencijos dalyviai – Ukrainos, Europos Sąjungos (ES) ir NATO, kitų valstybių užsienio reikalų ministrai ir pareigūnai, tarptautinių organizacijų, tarptautinių finansinių institucijų, verslo ir pilietinės visuomenės atstovai.

Ukrainos reformų forumas yra vykęs Londone, Kopenhagoje ir Toronte.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų