URM: diplomatai galės siūlytis į laisvas ambasadorių vietas

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis patvirtino naują kandidatavimo į ambasadorių postus tvarką, penktadienį pranešė ministerija.

„Siekiame, kad nuo politizuotų sprendimų būtų pereita prie visiems aiškios sistemos – diplomatams sudaromos vienodos galimybės siekti karjeros. Atsilaisvinančios ambasadorių pozicijos bus skelbiamos iš anksto, o jas užimti norintiems kandidatams suformuoti aiškūs kriterijai“, – sakė G. Landsbergis.

Anot pranešimo, pretenduoti į atsilaisvinančias diplomatinių atstovų pareigas galės diplomatai, turintys ne žemesnį kaip ministro patarėjo diplomatinį rangą, ne mažesnę kaip 15 metų patirtį diplomatinėje tarnyboje, ne mažesnę nei ketverių metų vadovavimo diplomatinei atstovybei arba administracijos padaliniui darbo patirtį ir buvę ne mažiau kaip du kartus paskirti dirbti užsienyje.

Naujos redakcijos tvarkoje taip pat numatyta, kad Užsienio reikalų ministerijos (URM) Personalo vadybos ir delegavimo departamentas ne vėliau nei iki einamųjų metų rugsėjo 1 dienos vidinėje URM informacijos sistemoje paskelbia atranką į kitais metais atsilaisvinančias diplomatinių atstovų pareigybes. Dokumentams pateikti nustatomas ne trumpesnis nei 20 darbo dienų terminas nuo atrankos į atsilaisvinančias diplomatinių atstovų pareigybes paskelbimo.

Anot pranešimo, tolesnė „tylioji procedūra“ išlieka nepakitus. Po vidinės atrankos procedūrų diplomatinių atstovų kandidatūras užsienio reikalų ministras, kaip tai numato įstatymas, derina su Seimo Užsienio reikalų komitetu, vėliau ministro teikimą skirti diplomatinį atstovą svarsto Vyriausybė, kuri priima sprendimą dėl nutarimo skirti diplomatinį atstovą teikimo prezidentui.

Anksčiau Seimas priėmė G. Landsbergio inicijuotas Diplomatinės tarnybos įstatymo pataisas, užkertančias kelią ministrui skirti laikinuosius reikalų patikėtinius, konsulus ir ministrus patarėjus, jei šie asmenys iki tol nėra sudarę diplomato tarnybos sutarties.

Taip pat atsisakyta prievolės užsienio reikalų ministrui privalomai sudaryti su užsienio reikalų viceministru diplomatinės tarnybos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių