URM: Lietuva solidarizuojasi su JAV dėl sankcijų Rusijai

  • Teksto dydis:

Lietuva reiškia paramą JAV, kuri paskelbė sankcijas Rusijai dėl Kremliaus kišimosi į Jungtinių Valstijų rinkimus, didelės kibernetinės atakos ir kitos priešiškos veiklos, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Lietuva tvirtai remia JAV ir jos sprendimą dėl sankcijų, atsakant į Rusijos destabilizuojančius ir agresyvius veiksmus“, – pranešime sakė ministras Gabrielius Landsbergis.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį nurodė uždrausti JAV finansų institucijoms investuoti į naujų emisijų Rusijos valstybės skolinius vertybinius popierius, išsiųsti 10 šnipinėjimu įtariamų diplomatų ir paskelbti sankcijas 32 asmenims, kurie įtariami prisidėję prie kišimosi į 2020 metų prezidento rinkimus.

Lietuva tvirtai remia JAV ir jos sprendimą dėl sankcijų, atsakant į Rusijos destabilizuojančius ir agresyvius veiksmus.

Pasak Baltųjų rūmų, šios sankcijos taip pat yra atsakas į „piktavališką prieš JAV, jų sąjungininkes ir partneres nukreiptą kibernetinę veiklą“ – prieš JAV vyriausybinę kompiuterių sistemą nukreiptą plataus masto kibernetinę ataką, naudojantis bendrovės „SolarWinds“ programinės įrangos spragomis praėjusiais metais.

Pareiškime taip pat minimas Rusijos ekstrateritorinis „nusitaikymas“ į disidentus ir žurnalistus bei keliamas pavojus saugumui šalyse, kurios yra svarbios JAV nacionaliniam saugumui.

NATO ir Europos Sąjunga savo ruožtu taip pat išreiškė palaikymą JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
Fašistinis landsbergynas vieną kalba, kita daro. Amerikonai šnipus išveja namo, o mūsiškiai tariamus šnipus sodina, TSRS KGB agentus užslaptino, paskutinį kartą dar 75 m.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Solidarizuojiesi Tamsta, o ne Lietuva ir ne už dyką. Lietuva nenori karo ir nori taikiai gyventi, bendrauti su kaimynais. Mums rusija jokios grėsmės nekelia, grėsmę kelia NATO tyliai šliaužianti prie Rusijos sienų. Kas liks iš mūsų, kai su trenksmu bėgs atgal?

Klpd.

Klpd. portretas
Ar kada bent per artimiausius 10 metų mes sulauksime politikų valdžioje, kurie kvies gyventi taikoje? Neskirstant kas tu, už ką tu o žiūrint tiesiai ir teisingai.Visų pasaulio žmonių labui...Kam tie karai ir konfrontacijos kurstymai?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių