Už brūkšnio po balsų perskaičiavimo vėl likęs G. Paluckas: svarstau uždegti žvakelę

Po balsų perskaičiavimo už brūkšnio Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje likęs ir dėl parlamentaro mandato čia nesivaržysiantis socialdemokratas Gintautas Paluckas sako į situaciją žvelgiantis su humoru. Tačiau, jis atkreipia dėmesį, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbo kokybė turėtų būti aukštesnė.

„Galutinis rezultatas yra toks, koks yra. Esu linkęs tikėti, kad šį kartą kažkaip jau pavyko suskaičiuoti. Sprendimus esu perdavęs partijos sekretoriatui – jie pasižiūrės. Tačiau man šis klausimas jau yra išspręstas. Turiu kitų darbų ir į juos koncentruojuosi“, – Eltai antradienį sakė G. Paluckas.

„Mano, matyt, tokia lemtis – laimėti pralaimint. Situacija, aišku, yra skandalinga. Pasitikėjimas VRK darbu tarp žmonių tikrai krenta į rekordines žemumas. (...) Komisijos darbas neturėtų kelti tokių nesusipratimų ir terpės sąmokslo teorijoms“, – pabrėžė jis.

Visgi su panašia situacija ne pirmą kartą susiduriantis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys neslėpė, kad į tai stengiasi žvelgti kuo pozityviau.

„Į šį dalyką žiūriu su tam tikru humoru – svarstau, gal kokią žvakelę Bažnyčioje reikia degti. (...) Tačiau reikia į tokius dalykus pažvelgti ir iš labai rimtos pusės vien dėl pasitikėjimo valstybės institucijomis ir apskritai valstybės gebėjimu suorganizuoti rinkimus tvarkingai“, – pažymėjo G. Paluckas.

Mano, matyt, tokia lemtis – laimėti pralaimint. Situacija, aišku, yra skandalinga.

Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje, perskaičiavus pirmojo Seimo rinkimų turo balsus, paaiškėjo, kad G. Paluckas dėl parlamentaro mandato nesivaržys. Socialdemokratui pritrūko 48 rinkėjų balsų.

Anot VRK, antrojo rinkimų turo metu šioje apygardoje rungsis save išsikėlęs Vitalijus Šeršniovas bei konservatorius Edmundas Pupinis. Pranešta, kad rezultatai perskaičiuoti po rinkimų naktį įvykusio apsirikimo suvedant rezultatus į informacinę sistemą.

ELTA primena, kad prieš ketverius metus, po 2020 metais vykusių Seimo rinkimų antrojo turo, Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje taip pat buvo perskaičiuoti balsai.

Tąkart šioje apygardoje E. Pupinis ir G. Paluckas sulaukė identiško rinkėjų palaikymo – už abu kandidatus balsavo po 7075 rinkėjus.

Visgi konservatoriaus pergalę nulėmė apygardą tik po keleto dienų pasiekę keli pasiklydę išankstinio balsavimo vokai. Susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad Utenos apygardoje už E. Pupinį balsavo 7076 piliečiai, o už G. Palucką 7071.

 

 

 

 

Ar esate patenkinti rinkimų rezultatais?

Iš viso balsų: 555
Savaitės apklausa: 
0


NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Gal bus pamoka ir paskata tobulinti rinkimų tvarką. Sakykim, gal ir pagrįstos baimės dėl balsavimo internetu. Bet skaičiavimas tai tikrai gali būti automatizuotas. Banknotus kiekviena kasininkė gali suskaičiuoti ir patikrinti jų tikrumą staigiai. Kodėl nesukurti biuletenio, tinkamo panašiam aparatėliui, kuris net prie interneto gali būti neprijungtas, ir po balsavimo per 10 minučių suskaičiuos visus balsus. Arba iš karto gali siųsti duomenis į VRK. Pradžioje galima vykdyti tam tikro kiekio biuletenių pakartotinį skaičiavimą, kad įsitikinti, jog aparatas skaičiuoja teisingai ir nešališkai. O gal iš tiesų niekas nenori skaičiuoti nešališkai, gal taip galima įtakoti rezultatus? Kaip rodo praktika, daugeliu perskaičiavimo atvejų rezultatai būna kiti, nebūtinai reikšmingi. Bet jau paties fakto buvimas reikalauja tobulinti skaičiavimą.

Per ilgai galvojai !

Per ilgai galvojai ! portretas
Kalakutas irgi galvojo , galvojo ... kol puode atsirado... Čia reikia kvatoti ! nes kauno diena neturi mimikos veidukų. Gal labai brangūs jie......

stalinas

stalinas portretas
Nesvarbu kas balsuoja, o kas skaičiuoja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių