Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis pradeda vizitą Pietų Kaukaze

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį pradeda pirmą oficialų vizitą Pietų Kaukazo šalyse.

Šią savaitę G. Landsbergis lankysis Armėnijoje, Sakartvele ir Azerbaidžane, kur susitiks su aukščiausiais šių šalių pareigūnais ir pilietinės visuomenės atstovais, aptars galimybes toliau plėtoti Lietuvos ryšius su Pietų Kaukazo valstybėmis bei jų bendradarbiavimo su Europos Sąjunga (ES) perspektyvas, išreikš paramą reformų procesams regiono šalyse.

„Vizitą vertinu ne tik kaip svarbią galimybę iš pirmų lūpų išgirsti apie šiose Rytų Partnerystės šalyse bei regione vykstančius procesus, bet ir kaip bandymą drauge apsibrėžti vienijančius elementus, kuriais ateityje remsimės tiek plėtodami dvišalius santykius, tiek ir geriau išnaudodami ES bei kitų tarptautinių organizacijų turimus instrumentus regione“, – sako G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministerija pranešimo teigia, kad ministro vizitas į Pietų Kaukazą atspindi vieną esminių Lietuvos užsienio politikos prioritetų – dėmesį ES Rytų kaimynystei. Visos Pietų Kaukazo valstybės dalyvauja Rytų partnerystės iniciatyvoje, skirtoje sustiprinti ES ryšius su Rytų kaimynėmis, atsižvelgiant į šių šalių siekius ir ambicijų lygį.

Be oficialių vizito programos renginių, ministro G. Landsbergio darbotvarkėje numatytas žaliosios erdvės „Lietuvos giraitė“, skirtos Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-osioms metinėms bei Lietuvos ir Armėnijos diplomatinių santykių 30-mečiui, atidarymas viename iš Armėnijos regionų, apsilankymas prie okupuotos Sakartvelo teritorijos administracinės linijos, taip pat – Baku (Azerbaidžane) Lietuvos totoriams skirtos parodos atidarymas ir bendras su Lenkija renginys Gegužės 3–iosios Konstitucijos 230-ųjų metinių proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cghm

cghm portretas
su tokiu trumpiu, ner ten ko vaziuot

Pensininkas

Pensininkas portretas
Vienu prietranka Lietuvoje bus mažiau?

Klaipeda

Klaipeda portretas
Pavojinga ten vaziuoti,labai drasu.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių