Užstoja M. Navickienę: negi ministrė turi atsakyti už kiekvieną vyro verslo veiksmą?

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) atliekant ikiteisminį tyrimą dėl buvusios ministrės Monikos Navickienės vyro įmonės turto kilmės, Seimo bei valdančiųjų konservatorių frakcijos vicepirmininkas Jurgis Razma ragina atskirti politikės veiklą ir jos sutuoktinio verslą.

„Man atrodo, reikia atskirti M. Navicko verslo peripetijas, kaip privataus asmens, ir Monikos Navickienės kažkokius veiksmus“, – trečiadienį Žinių radijui sakė J. Razma.

„Dėl jos yra tik tas vienintelis kaltinimas, kurį ji pripažino kaip klaidą, kad nedeklaravo tos nemokamos kelionės į Dubajų. Kol kas aš nepastebėjau, kad būtų naujų faktų apie kažkokį jos veikimą ar neveikimą, sąsajose su vyro ar giminaičių verslu“, – pridūrė jis.

„Negi ministrė turi atsakyti už kiekvieną vyro verslo veiksmą?“ – kalbėjo Seimo narys.

J. Razma sutiko, kad dėl M. Navickienės ir jos šeimos ryšių kilęs skandalas artėjant rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams yra problema. Tačiau parlamentaras teigė, kad politikės sprendimas atsistatydinti iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų yra „pakankamas veiksmas“.

„Vis tik nebuvo nė menkiausios užuominos, kad ji ką nors kaip politikė netinkamai darė sąsajose su vyro giminaičių verslu. Jeigu tai būtų, čia būtų, žinoma, rimtesnė situacija – jeigu, tarkime, kokie viešieji pirkimai būtų jos atsakomybės srityse palankūs toms verslo įmonėms“, – teigė J. Razma.

„Ministrės priimtas sprendimas atsistatydinti iš ministrės pareigų yra ta sau priskirta bausmė, kuri yra pakankamai ryški“, – pridūrė jis.

Dėl jos yra tik tas vienintelis kaltinimas, kurį ji pripažino kaip klaidą, kad nedeklaravo tos nemokamos kelionės į Dubajų.

FNTT pirmadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl buvusios ministrės M. Navickienės vyro Mindaugo Navicko įmonės „Litlab“ turto kilmės bei teisėtumo, finansuojant šalia Vilniaus oro uosto esančio jos valdomo biurų pastato „ROD5“ statybas.

Tyrimas vyksta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą. Šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti.

Pasak tarnybos, ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti išnagrinėjus birželio pabaigoje gautą Seimo opozicinių partijų seniūnų kreipimąsi.

Tuo metu pati M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino birželį paaiškėjus, kad su teisėsaugos ir priežiūros institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei teistu jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu pernai privačiu lėktuvu skrido į Dubajų atostogauti.

Vėliau M. Navickienė pranešė, išsiaiškinusi, jog Navickai už šią kelionę nemokėjo, deklaravusi ją kaip dovaną ir sumokėjusi mokesčius.

Seimo opozicinių frakcijų seniūnai į generalinę prokuratūrą kreipėsi po to, kai birželio 20 dieną portalas „Delfi“ paskelbė, kad M. Navicko įmonė „Litlab“ kartu su nekilnojamo turto (NT) vystytoja „Eika“ šalia Vilniaus oro uosto 0,55 hektaro teritorijoje baigia statyti verslo centrą „ROD5“.

Įmonę „Litlab“ šiemet nesėkmingai bandė įsigyti I. Trinkūnaitė. Šios įmonės akcininke anksčiau yra buvusi ir M. Navickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aišku

aišku portretas
kaip jos negins sava šaika? Jie visi ten tokie, susikūrė puikias sąlygas vogti , tik ne visi moka galus sukišti į vandenį. jau vežimas pajudėjo, kapstomas visos šeimos turtas, tas Dubajus tik pradžia nešvarių darbelių.

delfi str.rašo

delfi str.rašo portretas
kad Navickienės daržinėje prie Selo namu veikia kožkokia gamykla. Che-che-che......

Anonimas

Anonimas portretas
Šitie šakalai taip išnaglėjo, kad mus jau laiko kvailiais. Prieš 4 metus girdėjau: po 4 metų galėsite išsirinkti kas patinka. Patikekite kad tai tikrai ne koservatnykai.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių