V. Adamkus – apie savijautą po trečiosios COVID-19 vakcinos dozės, žmonos sveikatą bei svajonę

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su ponia Alma jau pasiskiepijo trečiąja vakcinos doze nuo COVID-19. Po šio skiepo, kaip ir po ankstesnių dozių, prezidentas sakė jokių šalutinių poveikių nepajutęs ir teigė nesuprantantis tų, kurie vengia skiepytis. Jis papasakojo ir apie žmonos sveikatos būklę. 

Saulėtą popietę V. Adamkus savo namų kieme Turniškėse žingsniuoja vienas. Prezidentas mielai gražiu oru pasivaikščiotų su ponia Alma, deja, jos sveikata vis dar neleidžia.

„Ji nėra gulintis, prie lovos pririštas ligonis. Ji keliasi, stengiasi normaliai tvarkytis kiekvieną dieną, vaikšto po kambarį. Žinoma, daug ilsisi. Tik ji negali išeiti į orą, nes ji, bijau, kad greičiausiai nepajėgtų to padaryti“, – LNK pasakojo kadenciją baigęs prezidentas.

Apie pasivaikščiojimą po kiemą, kurį puoselėjo su žmona, svajojantis V. Adamkus sako, kad po insulto A. Adamkienės sveikata taisosi, bet laikas, praleistas sanatorijoje Birštone, nedavė tokių rezultatų, kaip tikėtasi. 

„Nepasakyčiau, kad koks didelis pasikeitimas yra. Ta problema, nuo kurios ji bando atsigauti po buvusio insulto, vis dar egzistuoja. Su ta viltimi, kad darome viską, kas ją pastatyti ant kojų“, – sakė prezidentas.

Kitų metų pradžioje 95-erių metų gimtadienį švęsianti A. Adamkienė vaikšto su vaikštyne arba kuo nors prisilaikydama. V. Adamkus skundžiasi nugaros skausmais. Tačiau negalavimai Adamkams nesutrukdė pasiskiepyti trečiąja COVID-19 vakcinos doze. 

„Nei po pirmo, nei po antro, nei po trečio jokio skirtumo nejaučiau. Jeigu kas nors bijo, kad kas nors gali atsitikti, tai pagal savo patirtį galiu pasakyti, kad kaip jaučiausi stipriai, taip ir jaučiuosi dabar“, – sakė V. Adamkus. 

Prezidentas sako nesuprantantis žmonių, kurie bijo skiepo ir stengiasi jo išvengti. Anot V. Adamkaus, skiepytis yra kiekvieno atsakomybė sau ir aplinkai. 

„Atlikim tą pareigą saugodami save ir svarbiausia apsaugodami vieni kitus, kadangi aukos yra per daug didelės. Penki tūkstančiai mirusiųjų Lietuvoje, tai yra siaubinga net ir pagalvoti, kad tiek žmonių, tiek aukų prarado gyvybes“, – sakė V. Adamkus, atskleidęs ir savo svajonę.

„Kad Aukščiausiasis suteiktų jėgų kuo ilgiau bendrauti su jumis visais. Esu laimingas, kad sveikatos dar turiu. Stengiuosi būti pozityvus ir darbingas“, – sakė lapkričio 3-ąją 95-ąjį gimtadienį minėsiantis V. Adamkus. 

Jis koronaviruso iššūkius aptarė ir su į svečius pakviesta Seimo pirmininke. Ji sakė, kad pokalbis buvo šiltas.

Daugiau – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bulius

Bulius portretas
Eikit jūs perst su savo skiepais,tai jei jie tokie reikšmingikodėl šnd Alma vaduojasi mirtimi? Persirgau, dvi paras aukštoka temp.buvo,paskui per dvi-tris savaites atėjau į savastį, eikit velniop netikiu jokiais skiepais...

Pil.

Pil. portretas
Skiepytis ,kame reikalas. Daužys galvą i sieną ir aš turiu iš paskos galvą daužyti ,kad išlikčiau kaip visi.Baikite vieną kartą, kiekvieno reikalas kaip pasielgti. Visi moka,mokėjo sveikatos draudimą ,todėl ir visos garantijos sveikatos draudimo privalo išlikti vienodos ,tiek tiems kurie skiepinosi ,tiek tiems kurie nesiskiepino.Sumokėta už viską.

pastebejimas

pastebejimas portretas
vitaminu suleido,o ne vakcina,kiek galit meluoti?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių