V. Blinkevičiūtė: akivaizdu, kad politinės korupcijos įrodyti tiesiog neįmanoma

Politinės korupcijos įrodyti tiesiog neįmanoma, tai yra akivaizdu po pirmosios instancijos teismo sprendimo „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) byloje, teigia opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„Matyt, reikėtų peržiūrėti dar kartą pačios politinės korupcijos apibrėžimą, nes dabar akivaizdu, kad jos įrodyti tiesiog neįmanoma“, – penktadienį Žinių radijui sakė politikė.

Jos teigimu, po sprendimo žmonės „smarkiai nusivylė mūsų teisine sistema“, jos veikimu.

Taip pat, anot socialdemokratės, būtina stiprinti ir prevencines priemones.

„Iš tikrųjų, iš kur gali būti pas žmones krūvos grynųjų pinigų, kurie nešiojami ar dėžutėse, ar kokiuose kitokiuose maišeliuose. Reikėtų greičiau apsispręsti dėl galimybės įvairiuose sandoriuose atsiskaityti grynųjų pinigų sumomis iki 3 tūkst. ar kokios kitos sumos“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Ji pridūrė, kad pertvarkos turi būti daromos „dabar ir nedelsiant“.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinantis visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų, kurioje buvęs tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kyšį paėmę kaltintas E. Masiulis, kai kurie kiti parlamentarai.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
tai kam tada ta priesaika reikalinga?...

butina

butina portretas
Kam tie isvedziojimai reikia sakyti tiesai ir aiskiai kad aiskus kysininkavimo nusikaltimas panaudojant savo tarnybines pareigas ir uz si nusikaltima aiski bausme CYPKE

nelygu veikėjas

nelygu veikėjas portretas
Pvz., anūko nr 1 šeimos privatus verslas finansuojamas valstybės ir būdamas politiku jis save laiko "nepriekaištingos reputacijos", "nekorumpuotu". Palyginame su viešo kelio pro S. Skvernelio sodybą išasfaltavimu, seniesiems"konservatorių" komunistams sukėlusiu tipiškai lenininę isteriją
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių