V. Blinkevičiūtė apie rugsėjo 10-ąją planuojamą mitingą: teisėsauga turi būti pasirengusi

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako palaikanti žmonių teisę rinktis į protestus, tačiau tuo pačiu pabrėžia, kad tokie renginiai turėtų vykti civilizuotai. Todėl socialdemokratė priduria nepalaikanti tokių priemonių, kokios buvo naudojamos rugpjūčio 10 dienos mitinge prie Seimo. Rugsėjo 10 d. prie parlamento rengiamas dar vienas mitingas, todėl politikė pabrėžia, kad visos teisėsaugos institucijos turi atitinkamai vertinti situaciją ir būti pasirengusios imtis reikiamų priemonių.

„Kiekvienoje demokratinėje valstybėje žmonės turi teisę dalyvauti mitinguose, išreikšti savo nuomonę, galbūt kitą kartą savo nepasitenkinimą vienu ar kitu valdžios sprendimu. Mes visą laiką esame už tai, kad vyktų tie mitingai ir kad jie būtų tinkami demokratiškai valstybei ir vyktų civilizuotai“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Europarlamentarė sako nepalaikanti protestuotojų veiksmų, kai šie į neeilinę Seimo sesiją besirenkančius parlamentarus pasitiko stilizuotomis kartuvėmis su užrašu „Vieta Lietuvos išdavikams“, renginio dalyviai atsigabeno ir imitacinę spygliuotą vielą, apkabinėtą Dovydo žvaigždėmis, o kai kurie renginio dalyviai Dovydo žvaigždes buvo užsikabinę ir ant savo drabužių.

„Tikrai niekada negalėčiau pritarti tokiems mitingams, kurie buvo pastarąjį kartą vyko šį mėnesį prie Seimo. Todėl, kad matome, jog buvo naudojamos ir kartuvės, Holokausto simbolika. Tam pritarti negalime ir neturime“, – tvirtino LSDP pirmininkė.

Socialdemokratė pridūrė, kad tuomet vykęs mitingas išaugo į riaušes, todėl teisėsaugos institucijos, laukiant rugsėjo 10-ąją planuojamo mitingo turėtų būti pasirengusios tinkamu momentu pasitelkti reikiamas priemones siekiant užkardyti panašaus scenarijaus pasikartojimo galimybes šiame renginyje.

„Tiesą sakant, po įvykusių riaušių tokiems dalykams leidimai ir nebuvo išduoti, bet ir reikia stebėti situaciją, įvertinti, turėti pakankamai duomenų ir informacijos. Visos tarnybos turi veikti profesionaliai, vieningai, reikiamu momentu imtis tam tikrų priemonių, kad neatsitiktų taip, kaip buvo iki tol“, – sakė V. Blinkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar viena

dar viena portretas
Atsirado, dar viena senmergė, von tuos visus iš valdžios ir visokias blinkevičiūtes, kaip drįsta tauta eiti prieš tautą ir tautos valią. Užmiršo kas yra šeimininkai šios žemės. Lietuvių DNR yra vikingų ir senovės sarmatų kraujo, o tai kovingiausios tautos pasaulyje, taip kad tegu nesitiki, kad mes pasiduosim prievartai.

šios GEGUTĖS kukavimas užliūliuoja SOCDEMUS

šios GEGUTĖS  kukavimas užliūliuoja  SOCDEMUS portretas
tolimesniems sapnams,- tokie "paukščiai" net NEGEBA užauginti vaikų-a p g a u l ė s būdu , gegužiukus užaugina kiti paukščiai,nemanau kad BLINKEVIČIUTEI pavyks a p g a u t i Lietuvos rinkėjus, kurie yra a p g a u t i KONSERVATORIŲ ir IŠANGĖS gaujų.

Lovys

Lovys portretas
Senos bobos pezalai. Saugumas jau turbūt gavo užduoti sukviesti Pravieniškių publiką, kad sisteminė žiniasklaida turėtu ką fotografuoti. Tik žiūrėkit, kad paskui netektu bėgti iš Lietuvos įsikibus į lėktuvo ratą, kaip tiems jankių chalujams Afganistane.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių