V. Blinkevičiūtė kritikuoja bandymą „buldozeriu“ priimti Partnerystės įstatymą

Naujoji opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kritikuoja valdančiuosius už bandymą „buldozeriu“ priimti ginčų visuomenėje sukėlusį Partnerystės įstatymą.

Anot jos, jei socdemai būtų turėję daugiau laiko aptarti savo poziciją partnerystės klausimu, „rezultatas būtų buvęs kitoks“.

„Negalima vieną dieną įregistruoti įstatymo projektą, kitą dieną daryti pateikimą. Iš ilgametės patirties politikoje sakau, kad čia yra užprogramuotas pralaimėjimas“, – po LSDP suvažiavimo šeštadienį žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

„Pirmiausia, valančioji dauguma neturėjo pakankamo balsų skaičiaus ir jie tai puikiai žinojo. Todėl negalima eiti buldozeriu, tokie dalykai turi būti suderinti, aptarti ir mes, socialdemokratai, būtume sukvietę bendrą valdybos posėdį, bendrai su frakcija aptarę ir manau, kad rezultatas būtų buvęs kitoks“, – sakė naujoji socdemų pirmininkė.

Pasak jos, partija „neatsitraukia nuo socialdemokratinių vertybių“ ir partnerystės sureguliavimo klausimą žada aptarti artimiausiu metu.

V. Blinkevičiūtė pabrėžė būtinybę surasti kompromisą su įvairiomis politinėmis jėgomis.

„Aš tiesiog esu įsitikinusi, kad taip reikia dirbti, deja, to labai pasigendu iš dabartinės valdančiosios daugumos, ir konservatorių, ir liberalų“, – sakė LSDP vadovė.

Seimas antradienį atmetė projektą dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo – už projektą po pateikimo balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 58, septyni susilaikė, tačiau kitu balsavimu projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Projektas buvo įregistruotas vos kelios dienos prieš pateikimą Seime. Balsuodami dėl partnerystės Seimo socdemai buvo susiskaldę daugmaž perpus.

Partnerystės įstatymo projektu siūlyta įteisinti tiek vyro ir moters, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę. Projektu partnerystę siūlyta apibrėžti kaip oficialiai registruotą dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, siekiant sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius.

V. Blinkevičiūtė LSDP pirmininke buvo išrinkta per tiesioginius rinkimus, kurie vyko gegužės pradžioje. Šeštadienį partijos suvažiavimus rinkimų rezultatus patvirtino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingai Blunkevičiūtė ir sako, bet, ką ji daro, kad taip nebūtų?!

vivi

vivi portretas
alia blinkevičiūtės ir valatkos mano atrodys labai senoviškų pažiūrų jeigins nemutavisios šeimos modelį, suprask žengs koja kojon su naujovėmis, klysta, žengs su gamtos mutacija, tai nėra vakarietiškas mąstymas, kai šeima iš tos paties lyties asmenų vien todėl, kad neigia savo biologinę lytį, tai apsigimimai, patys klėdėdami per Tv , įsiklausytų Baltijos jūroje (ketvirta pagal užterštumą) žuvis keičia savo elgseną ir reikia būti nehomofobu,kuris nesupranta kas tai paveikia ir būti homofobu, kad tai veikia ir žmones ir daryti viską, kad mutacijos gamtoje mažėtų , t.y plataus masto tyrimo darbus su neščiosiomis, kas galėjo sąlygoti tokius ir didėjančio masto apsigimimus, o ne pritraukinėti šeimą prie mutavusių, tai ne ėjimas pirmyn, o į bedugnę su akmeniu

...

... portretas
o tai kodėl Sysas ir kai kurie kiti jūsų nariai balsavo ,,už"? Manot nežinom?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių