V. Blinkevičiūtė: laimėjome savivaldos rinkimus

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad partija gali tvirtinti laimėjusi savivaldos rinkimus.

„Mes, socialdemokratai, savivaldos rinkimus tikrai galiu pasakyti, kad laimėjome, nes turime iš pirmo turo išrinktus net dešimt merų, jei lyginsime su praeitais 2019 rinkimais, tai dvigubai geresnis rezultatas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

„Taip pat turime daugiausiai tarybos narių, 357 tarybos narius socialdemokratus visose 60 savivaldybių yra mūsų tarybos nariai išrinkti ir tai 100 mandatų daugiau nei buvo praeituose rinkimuose“, – pridūrė ji.

Prieš ketverius metus Lietuvos socialdemokratų partija per savivaldos rinkimus buvo gavusi 274 mandatus, 2015-aisiais – 359, įskaičiuojant merus.

V. Blinkevičiūtė atkreipė dėmesį, jog apie 11 partijos kandidatų į merus pateko į antrąjį rinkimų turą.

„Labai džiaugiamės, kad antro rinkimų turo reikia Vilniaus rajono savivaldybėje, (...) Tikimės, kad pavyks pasiekti gerų rezultatų ir Mažeikiuose (iki šiol neturėjome mero), ir Biržuose. Ir, be abejo, kitose savivaldybėse, pavyzdžiui, Zarasuose, Ignalinoje, Radviliškyje arba Anykščiuose, Kėdainiuose“, – teigė partijos pirmininkė.

Partijos kandidatams nepatekus į antrąjį turą Vilniaus bei Klaipėdos miestuose, V. Blinkevičiūtė to nesėkme nevadino ir sakė, kad pergalė yra tai, jog visuose trijuose didžiuosiuose miestuose yra išrinktų partijos narių į tarybas.

„Ir Vilniaus miesto taryboje, ir Klaipėdos taryboje turime savo frakcijas, turime išrinktus tarybos narus. Ir tai jau yra pergalė, nes praėjusiuose rinkimuose ir Klaipėdos mieste ir Vilniaus mieste socialdemokratai neturėjo išrinktų savo tarybos narių. Kaip frakciją turime ir tarybos nariai yra išrinkti Kauno mieste ir tai irgi yra sveikintina“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Mes visuose didžiuosiuose miestuose turime tarybos narius ir tai tikrai geresnis rezultatas nei buvo ankstesniuose rinkimuose“, – pridūrė ji.

V. Blinkevičiūtė teigė, kad socialdemokratų pergalė savivaldos rinkimuose yra svarbi ateinančių metų politiniam sezonui bei būsimiems Seimo rinkimams.

„Savivaldos rinkimai yra labai svarbūs ir padeda gerą pagrindą Seimo rinkimams ir nuneigti to tikrai negalėčiau, todėl kad kai yra stiprūs merai, kada jie gerai dirba, kada tarybų nariai atliepia žmonių lūkesčius vienam ar kitam rajone, regione ar mieste, tada natūraliai kyla pasitikėjimas ir bendrai partija, tai atliepia ir rezultatus“, – kalbėjo ji.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 1925 iš 1927 apylinkių, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) surinko 17,48 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų.

Pirmajame ture išrinkta 10 LSDP merų, dėl posto antrajame ture varžysis 14 socialdemokratų.

Turi ambicijų Vilniuje ir Klaipėdoje dalyvauti valdančiojoje koalicijoje

Socialdemokratai turi ambicijų Vilniuje ir Klaipėdoje dalyvauti valdančiojoje koalicijoje, teigia socialdemokratas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

„Nenorime vežimo statyti prieš arklį ir dar laiko yra, kalbėti apie koalicijas, bet vakar vakare ganėtinai po vidurnakčio man paskambino Valdas Benkunskas ir klausė, su kuo reiktų jam pradėti šnekėtis dėl koalicijos Vilniuje, sakė turįs ką pasiūlyti Vilniuje išrinktiems socialdemokratams ir tai buvo jo kaip vieno iš rinkimų favorito žingsnis“, – spaudos konferencijoje sakė V. Sinkevičius.

„Reikia pripažinti, nenorime būti tik pakeleiviai ir Klaipėdoje ir Vilniuje, turėsime ambicijų ir kalbėsime“, – kalbėjo jis.

Reikia pripažinti, nenorime būti tik pakeleiviai ir Klaipėdoje ir Vilniuje, turėsime ambicijų ir kalbėsime.

V. Sinkevičius sakė, jog kol kas dar anksti pasakyti, su kuo partija koalicijoje nedirbtų. Pasak jo, pokalbius bus galima pradėti su tais, kurie „valstybiškai nusiteikę, patriotiški“ ir kurių programos panašios į socialdemokratų.

„Anksti sakyti ir pasakyti, kad vienoje vietoje darysime taip, ar yra bendras universalus receptas su kuo dirbsime, su kuo nedirbsime. Manau, galime pasakyti, kad tikrai nedirbsime su tais, kurie nežino, kam priklauso Krymas, jei tokių yra, tai mes su jais neturime jokių šansų dirbti“, – teigė V. Sinkevičius.

„Valstybiškai nusiteikusius, patriotiškus savo kraštą mylinčius ir turinčius programas, kurios panašios į mūsų – su visais galim kalbėti, skyriai, matyt, pradės pokalbius, o rezultatų kurį dar laiką reikės palaukti“, – kalbėjo jis.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašau

Prašau portretas
P. Sinkevičiau, reikia išmokti mylėti ir krašto žmones. O to labiausiai ir trūksta. Ambicijos užgožia viską. Pagaliau atsigręžkite į žmones ir pasirūpinkite jų teisėmis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių