V. Blinkevičiūtė S. Skvernelio kuriamą politinę jėgą vadina migrantų partija

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė Vilija Blinkevičiūtė naujai kuriamą Sauliaus Skvernelio „Vardan Lietuvos" politinę jėgą vadina migrantų partija.

Anot jos, nežinoma, kokios vertybės jungia partijos narius.

„Kuriasi migrantų partija, tai tiek, ką aš daugiau galiu pasakyti", – šeštadienį po LSDP tarybos posėdžio kalbėjo V. BLinkevičiūtė.

„Jeigu rimtai kalbant, tai bus partija, toks darinys, kur ar ne pirmą kartą Lietuvoje susidarė. Tiesą pasakius, nežinau, kokios vertybės jungia, sunku tai pasakyti. Kita vertus, galvoju, kad didžiausias, matyt, nukraujavimas, skilimas bus „valstiečių“ partijos. Čia yra tokia Ramūno ir Sauliaus tarpusavio kova, kuri, manau, tęsėsi visą tą laiką, o dabar matome tokią išdavą“, – pridūrė LSDP lyderė.

V. Blinkevičiūtės teigimu, naujai kuriama S. Skvernelio politinė jėga grėsmės LSDP partijai nekelia.

„Socialdemokratų partija yra praėjusi rimtus išbandymus, ne vieną pūdą druskos suvalgiusi, ir, kaip matote, esame didžiausia partija Lietuvoje. (...) Šiuo atveju mums nebaisūs jokie išbandymai. Bet dėl kiekvieno žmogaus, nuoširdžiai sakau, man labai gaila“, – pridūrė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje Saulius Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė ir trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.

Prie S. Skvernelio vadovaujamos frakcijos „Vardan Lietuvos“ kuriamos partijos ketina jungtis socialdemokratas Neringos meras Darius Jasaitis ir didesnė Neringos socialdemokratų skyriaus dalis, taip pat Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Kai kurie savivaldybių merai, Eltos žiniomis, klausimą, ar jungsis prie steigiamos naujos politinės jėgos, vis dar svarsto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Labai teisingai įvardinta kuriama Skvernelio partiją. Tai žmonės išdavikai ,atleiskite, bet taip yra. Jie išdavė vienus ,išduos ir kitus,tai nepatikimi žmonės valstybei ir jos žmonėms. Jie visi joje sau, sotaus lovio ieškotojai.

Anonimas

Anonimas portretas
Iš kur sita briuseline varna atsirado ? Ar tik nesiruosia keltis save i prezidentus ? Tiek metų nebuvo apie ja nieko girdet...

Gerhard

Gerhard portretas
Siaip V.Blinkeviciute irgi migrante, nes pas socdemus atbego is Naujosios Sajungos (soc.liberalai)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių