V. Blinkevičiūtė: šie rinkimai yra socialdemokratų partijos laimėjimas

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad savivaldos ir merų rinkimai yra šios politinės jėgos laimėjimas.

„Šitie savivaldos tarybos narių ir merų rinkimai dar kartą parodė, kad mes, socialdemokratų partija, esame ta rimta ir galinga partija, kuria pasitiki žmonės visoje Lietuvoje“, – žurnalistams sakė partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė.

„Todėl šie savivaldos ir merų rinkimai iš tikrųjų yra mūsų socialdemokratų partijos laimėjimas“, – pridūrė ji.

Sekmadienį pasibaigus savivaldos rinkimams, daugiausiai merų postų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), antri lieka įvairūs politiniai komitetai, treti – Liberalų sąjūdis, o Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pasirodė perpus prasčiau.

Antrajame ture socialdemokratai užsitikrino mažiausiai penkis merus ir su pergale pirmajame ture šventusiais 10-čia atstovų turės daugiausiai savivaldybių vadovų.

Partijos pirmininkė taip pat pažymėjo, kad socialdemokratai vieninteliai iš rinkimuose dalyvavusių politinių jėgų turi išrinktus tarybų narius visose 60 savivaldybių, už partiją balsavo daugiau nei 200 tūkst. rinkėjų, o socialdemokratai iškovojo maždaug 100 mandatų daugiau nei prieš ketverius metus.

„Jeigu bus 16–17 merų, tai yra daugiau nei prieš ketverius metus“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Pasak jos, Roberto Duchnevičiaus rezultatai Vilniaus rajone, nepaisant jų baigties jau dabar yra „didžiulis laimėjimas“.

„Bene 30 metų Vilniaus rajone meras būdavo išrenkamas iš pirmo turo ir kažkaip nebūdavo jokių diskusijų ir antro turo. Dabar mūsų Robertas Duchnevičius dar kartą parodė, kad Vilniaus rajono žmonės nori pokyčių, jiems reikia daugiau diskusijų, demokratijos ir jie tiesiog nebenori gyventi taip, kaip gyvenę“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Tuo metu valdančiųjų konservatorių pasirodymą ji įvertino kaip „visišką pralaimėjimą“.

„Čia jau niekaip nebegalima nuneigti, kad rezultatas viso šito toks blogas tai yra (pasekmė – BNS) taip, kaip jie sprendžia problemas, atliepia žmonių rūpesčius, turiu omenyje Seime valdančiojoje daugumoje ir konservatorių dominavimas toje valdančiojoje daugumoje“, – teigė ji.

„Ir infliacijos suvaldymas, ir kainos, ir elektros liberalizavimas ir bankų didžiuliai pelnai, pavėluotai siūlomi viršpelnių apmokestinimai, ir griūvantys tiltai, ir žvyrkeliai, ir visi kiti keliai – tai dar kartą parodo, kad (valdantieji – BNS) nesugeba spręsti žmonių problemų“, – teigė socialdemokratų lyderė.

Pasak V. Blinkevičiūtės, savivaldos rinkimai buvo „generalinė repeticija“ prieš kitais metais vyksiančius nacionalinius rinkimus.

Kalbėdama apie galimybę dirbti koalicijose Vilniuje ir Klaipėdoje, ji teigė, jog dėl to spręs partijos skyriai.

„Mes esame priėmę sprendimą, kad dėl visų koalicijų 60 savivaldybių sprendžia patys skyriai, nes jie geriausiai  supranta, išmano kaip pasielgti, pažįsta žmones, mato, ar gali pasitikėti vienu ar kitu meru ar mere“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Pasak jos, sprendimai dėl jungimosi į koalicijas bus priimti „rytoj arba poryt“.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Komunistai tapo socialdemokratais o jų tėvas mauzoliejuje....

Neatsistebiu

Neatsistebiu  portretas
Joo didelė "darbininkė"...iš kur tiek pas mus jų gerbėjų

NUOŠIRDŽIAI TIKIU

NUOŠIRDŽIAI TIKIU portretas
Kitais metais Lietuva atsikratys nuo viską griaunančių konservatorių partijos ir Lietuva PRADĖS ĮGYVENDINTI Lietuvos piliečių, kovojusių už nepriklausomybę lūkesčius. Tolimesnės sėkmės socialdemokratų partijai! Ir...nekartoti klaidų, kurių tikrai turėjote.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių