V. Čmilytė-Nielsen apie mitingą prie Seimo: visos pilietinės pozicijos sveikintinos

Reaguodama į protesto akciją, surengtą prie Seimo dėl šeimos politikos, parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nematanti pagrindo atsisakyti programinių įsipareigojimų.

„Koreguoti Seimo darbotvarkes ar atsisakyti kokių nors programinių įsipareigojimų, kurie buvo pateikti rinkimų programose, apie kuriuos kalbėta per rinkimus, nematau pagrindo“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ji.

Taip ji komentavo kelių šimtų Seimo automobilių stovėjimo aikštelėje susirinkusių žmonių reikalavimą atsisakyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, neteikti svarstymui Partnerystės įstatymo projekto, nesvarstyti disponavimo mažu kiekiu narkotinių medžiagų dekriminalizavimo, išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, „nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui“.

Koreguoti Seimo darbotvarkes ar atsisakyti kokių nors programinių įsipareigojimų, kurie buvo pateikti rinkimų programose, apie kuriuos kalbėta per rinkimus, nematau pagrindo.

Kadangi Vilniaus miesto savivaldybė nedavė leidimo prie Seimo surengti mitingo, protestuotojai būriuojasi grupelėmis po 15 žmonių. Tokiam skaičiui žmonių susirinkti leidimų nereikia.

V. Čmilytė-Nielsen sakė pasitikinti teisėsauga, kuri išsiaiškins, ar susirinkę keli šimtai žmonių nepažeidžia įstatymų.

„Pasitikiu mūsų teisėsaugos gebėjimo reaguoti, jei yra pažeidimai“, – teigė ji.

„Visos pilietinės pozicijos vienu ar kitu klausimu yra sveikintinos, kai jų reiškimas neperžengia tam tikros neapykantos kalbos ribos. Tai ir vertinu – kaip vieną iš nuomonės išraiškų vienos ar kitos grupės žmonių“, – komentavo Seimo pirmininkė.

Tarp protestuotojų reikalavimų yra ir trijų ministrų – teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos, sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės – atšaukimas iš pareigų.

Antradienį Seime A. Armonaitė sakė pagalvosianti, ar trauktis iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
L R konstitucija leidžia Lietuvos žmogumi protestuoti,žodžio laisvė taip pat leidžiama ,reikšti mintis ir isitikinimus,taip pat.Taip kad Čivyte Nilson susipažinti reikėtų su LR konstituciją.

Juozas

Juozas portretas
Man Viktorija graziausia moteris pasaulyje

Sinoptikai

Sinoptikai portretas
Kazin koks dabar Maskvoje oras? :)))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių