V. Čmilytė-Nielsen: R. Karbauskio sprendimas – sunkiai suprantamas

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako sunkiai suprantanti opozicinių „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato.

„Seimo pirmininkės nuomone, toks sprendimas yra sunkiai suprantamas, bet kiekvieno Seimo nario pasirinkimas, dirbti ar nedirbti Seime, kuriuo metu išeiti, yra laisvas“, – BNS parlamento vadovės poziciją perdavė jos atstovas Paulius Žeimys.

Jis taip pat teigė, kad kol kas V. Čmilytei-Nielsen nepavyko susisiekti su R. Karbauskiu ir pasikalbėti apie motyvus.

Anot atstovo, V. Čmilytė-Nielsen tikisi, jog R. Karbauskį pakeisianti Seimo narė „galės išpildyti rinkėjų lūkesčius“.

R. Karbauskį, jeigu šis atsisakys mandato, Seime turėtų pakeisti Asta Kubilienė.

A. Armonaitė: matyt, sunku susitaikyti su pralaimėjimu

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė mano, kad „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio sprendimas trauktis iš Seimo nario pareigų yra nulemtas nemokėjimo pralaimėti ir susitaikyti su mintimi dirbti opozicijoje. Visgi, pasak politikės, tai yra asmeninis R. Karbauskio pasirinkimas, kurį turėtų vertinti už jį balsavę rinkėjai.

„Aš manau, kad šiaip jau ką jis nori, tą jis daro. Jį išrinko žmonės, jis nebenori jiems atstovauti, tai ir traukiasi. Kita vertus, reikia mokėti iš tikrųjų ir pralaimėti, ir susitaikyti su ta mintimi, kad gali būti ne tik valdantysis, bet ir opozicijos narys“, – Eltai teigė A. Armonaitė.

Aš siūlau mokėti ne tik būti valdžioje, bet ir sugebėti dirbti opozicijoje. Darau prielaidą, kad galbūt sunku buvo susitaikyti su tokiu rinkėjų verdiktu.

Laisvės partijos pirmininkė daro prielaidą, kad būtent dėl nesugebėjimo susitaikyti su patirtu pralaimėjimu Seimo rinkimuose R. Karbauskis ir priėmė sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato.

„Aš siūlau mokėti ne tik būti valdžioje, bet ir sugebėti dirbti opozicijoje. Darau prielaidą, kad galbūt sunku buvo susitaikyti su tokiu rinkėjų verdiktu ir dėl to traukiamasi. Tai čia jo sprendimas, kurį tegu ir vertina rinkėjai, kurie už jį balsavo“, – akcentavo ji.

Paklausta, ar galėjo tokį „valstiečių“ lyderio sprendimą paskatinti aistros dėl pozicijų Seimo vadovybėje, politikė akcentavo, kad Seimo rūmų intrigos šiuo metu turėtų būti šalutinis dalykas. A. Armonaitės teigimu, šiuo metu parlamentarams svarbiausia yra susitelkti į pandemijos valdymą.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

G. Paluckas: netikėsiu, kol nepamatysiu

Kol R. Karbauskio Seimo nario pažymėjimo neperkirps Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė, tol netikėsiu nė vienu jo žodžiu, sako socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas, komentuodamas „valstiečių“ lyderio sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato.

„Jis gali ir persigalvoti. Jis ne pirmą kartą sako, kad trauksis, bet nesitraukia. Tad kol aš nepamatysiu Matjošaitytės perkerpamo jo Seimo nario mandato kortelės, tol netikėsiu nė vienu žodžiu. Tai yra aistros, emocijos ir tiek“, – teigė jis.

Jis gali ir persigalvoti. Jis ne pirmą kartą sako, kad trauksis, bet nesitraukia.

„Aš mums visiems siūlau nesirgti vadizmu. Yra žmogus, jis turi savo įvairiais nuostatas ir garsiai šneka. Praeis dvi savaitės ir mes visi jį pamiršime, jei nebus to žmogaus, kuris taip garsiai šneka“, – žurnalistams Seime teigė politikas.

E. Gentvilas: tai – seniai suplanuotas žingsnis

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad jo nenustebino „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio pareiškimas apie Seimo nario mandato atsisakymą. Pasak jo, tai buvo galima numatyti, kai R. Karbauskis atsisakė į Seimą kandidatuoti vienmandatėje apygardoje.

„Tai nėra protestas, tai yra sąmoningai iš anksto apgalvotas scenarijus. Jeigu dar pernai R. Karbauskis galvojo, kad jie gali būti valdančioje daugumoje ir bravūriškai plėšytis marškinius, rodydami krūtinę, kaip jis įveiks vienmandatėje Viktorą Pranckietį, kuris pasitraukė iš „valstiečių“, tai šiais metais jis nusprendė nekandidatuoti vienmandatėje. Mes su kolegomis jau tada šnekėjome, kad jis pasilieka sau galimybę, likęs opozicijoje, be pasekmių išeiti iš Seimo“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Tai nėra protestas, tai yra sąmoningai iš anksto apgalvotas scenarijus.

Pasak jo, R. Karbauskiui pasitraukti iš Seimo būtų sudėtingiau, jei jis būtų laimėjęs rinkimus vienmandatėje rinkimų apygardoje

„Nepasakysi (rinkėjams – ELTA), kad eini savo milijoninių biznių tvarkyti, tvarkyti trąšų supirkinėjimo reikalų ir nusispjaut man į tą rinkėjų mandatą. Jis viską pateikia kaip kovotojas už demokratiją, tarsi būtų koks Che Guevara ar A. Sacharovas“, – ironizavo E. Gentvilas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos posėdžio, R. Karbauskis viešai pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato dėl valdančiųjų nepagarbos opozicijai. Pasak politiko, nauja valdžia kenkia „valstiečiams“ ir opozicijai, keršydama jam asmeniškai.

R. Karbauskio teigimu, jis sprendimą pakeistų tik tuo atveju, jei to jo paprašytų valdančioji dauguma. Kitu atveju antradienį politikas ketina pateikti prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Politikas informavo, kad jam pasitraukus iš parlamento, LVŽS frakcijai vadovaus Aušrinė Norkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k a g e b i s t a i visada NUSIKALSTAMAIS metodais,

k a g e b i s t a i visada NUSIKALSTAMAIS metodais, portretas
nuo pat VALSTYBINGUMO atkūrimo JIE sėkmingai ALINA Lietuvos žmones,todėl neatsitiktinai šiandieną LIETUVOJE gyvena 40 % s k u r d e , ------ jie NORI SUNAIKINTI VALSTIEČIUS , kad NETRUKDOMAI ir toliau galėtų tai daryti . ---MATOME , kad , NEPRIKLAUSOMYBĘ Lietuvos žmonės i š k o v o j o ne SAU , o landsbergizmo KLIKOS paslėpti k g e b i s t a i , kurie 30 metų yra į s i t v i r t i n ę KONSERVATORIŲ-SOCDEMŲ-LIBERALŲ g a u j o s e , kurie bendromis pajėgomis šiandieną SEIME , bando s u n a i k i n t i VALSTIEČIUS dirbančius SKURDE gyvenantiems žmonėms,----ŽMONĖS ! kada atsibusime ir SUVOKSIME , jog DABARTINĖ dauguma, vadovaujama KLIKOS K G E B I S T Ų seime 30 metų alino MŪSŲ gyvenimą ir n e t u r ė k i m e ILIUZIJŲ, jog KGB-tai gali kurti- gerinti MŪSŲ gyvenimo GEROVĘ--tai šiandieną matome iš JŲ pirmųjų "gerų darbų" SEIME.

Manau

Manau portretas
Kad jau seniau reikėjo išeiti,nes dar kiek žmonių nuėjo į kapus per jo vadovavimą,o dar jo išgirtasis Veryga kiek skriaudos padarė žmonėms.Tegul eina kuo toliau. Nebus gal tokių bobiškų pliotkų kaip buvo.Ate Karbauski !

valdantieji PRIVALO suvokti , kad

valdantieji PRIVALO suvokti , kad portretas
VALSTIEČIUS išrinko daugiau kaip 200 tūks. gyventojų, kurie susirinkę " padėkoti" landsbergizmo KLIKOS paslėptiems k g e b i s t a m s, netilps į SEIMO kiemą.---NEGI valdantieji SIEKIA a t ž y m ė t i 2009 metų sausį prie SEIMO.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių