V. Čmilytė-Nielsen: raginu įvesti prievolę parlamentarams į Seimą patekti tik su galimybių pasu

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen ragina Seimo nariams taikoma išimtimi dėl patekimo į parlamento rūmus pasipiktinusius parlamentarus inicijuoti Seimo statuto pakeitimą, kuris tokią išimtį panaikintų.

„Valdyba praėjusią savaitę priėmė sprendimą rekomenduoti Seimo nariams turėti galimybių pasus. Svarbu čia pabrėžti, kad valdyba neturi įgaliojimų uždrausti Seimo nariams fiziškai ateiti į savo darbo vietą ir balsuoti. Tai būtų antikonstituciška“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė taip pat pripažįsta, kad ją šiek tiek nustebino kai kurių opozicijai priklausančių Seimo valdybos narių pasipiktinimas, kad Seimo valdyba negali galimybių paso neturintiems parlamentarams apriboti patekimo į parlamento rūmus.

Todėl V. Čmilytė-Nielsen ragina pasipiktinusius parlamentarus keisti Seimo statutą ir Seimo nariams įvesti reikalavimą turėti galimybių pasą.

„Taigi aš tikrai raginu keisti statutą, inicijuoti pakeitimus ir mėginti įstatymo pakeitimu tokį reikalavimą įvesti. Nors ir čia, matyt, būtų ginčas teisininkų bendruomenėje, ar tai neprieštarauja Konstitucijai“, – sakė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad Seimo valdyba pastarąją savaitę nutarė, kad nuo rugpjūčio 23 dienos tiek parlamento rūmų darbuotojai, tiek ir jų lankytojai į Seimą galės patekti tik su galimybių pasu arba neigiamu COVID-19 testu, tačiau parlamentarams buvo padaryta išimtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darijus LIUBAUSKAS

Darijus LIUBAUSKAS portretas
Verciau PSICHIATRO PAZYMA TEGU PATI IŠSIIMA IR TIKRINASI PASTOVIAI PATI IR VISI VALDANTIEJI.

Butinai!

Butinai! portretas
Seimo nariai turi buti pavyzdys visuomenei,o ne kokia tai isskirtine kasta.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kaip rūšiuoja žmonės
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių