V. Čmilytė-Nielsen Varšuvoje dalyvaus trišalėje Parlamentinėje Asamblėjoje

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį dalyvaus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos (PA) sesijoje.

Trijų šalių parlamentarai aptars svarbiausius regiono klausimus – Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienos, politinę padėtį šioje šalyje, neteisėtą migraciją ir dėl to susidariusią humanitarinę krizę.

Planuojama priimti bendrą dokumentą, kuriame būtų pabrėžtas vienodas trijų šalių požiūris į autoritarinių šalių keliamas rizikas, demokratinių vertybių gynimą, paremtas Ukrainos teritorinis vientisumas.

Aišku, neformaliame bendravime akcentai yra vis dėlto dėl Ukrainos: kokia pas juos padėtis, ką jie mato, ką jie mano, kaip galime jiems padėti.

„Aišku, neformaliame bendravime akcentai yra vis dėlto dėl Ukrainos: kokia pas juos padėtis, ką jie mato, ką jie mano, kaip galime jiems padėti“, – BNS sakė Lietuvos delegacijos narys, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Anot jo, parlamentarai aptars ir bendrus šalių energetikos, infrastruktūros projektus.

Taip pat numatyti V. Čmilytės-Nielsen dvišaliai susitikimai su Lenkijos ir Ukrainos parlamentų vadovais.

Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių asamblėja yra konsultacinė tarpparlamentinė institucija, svarstanti bendrus interesus atitinkančius klausimus ir projektus.

Ji įsteigta 2008 metais Kijeve.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Tiesiog pasibaisėjau jos kalbos tai sovietmečių postringautoja,nieko neišgirdau konkretumo.O jau kokios manieros net koktu buvo žiūrėti,jokio nuoširdumo, vartymas tų akių,rankų gestai,o ką kalbėti apie plaukus.Argi mums reikia tokių parsidavėlių?

nuomonė

nuomonė portretas
I ko jai ten reikia?Laidoje su Žeimyte pademonstravo komunistinį kalbėjimo stilių ,kalbėjo 9neva ir į klausimus atsakinėjo) ir ilgiausi sakiniai ,kurie nieko nepasako ir neatsako .Tap kalbėdavo komunistai partijos suvažiavimuose ir patys juose užmigdavo ,nes nebuvo ko klausyti .nustebino ,kad šita motera irgi taip sugeba kalbėti ,dar ir gestikuoliuoti rankomis ir galva,vartyti akis ir šaipytis.matomai tos pačios organizacijos ,kaip ir sovietinius funkcionierius ,taip ir ją mokino kalbos meno.

Zmoga

Zmoga  portretas
Puikiai gyvena . skraido ir kam jie tokie salyje ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių