Pereiti į pagrindinį turinį

V. Jukna dėl konkursą laimėjusio V. Vonžutaitės vyro: nebuvo jokios protekcijos

2014-04-10 10:12
BNS inf.
Vigilijus Jukna
Vigilijus Jukna / A. Ufarto/BFL nuotr.

Darbo partijos deleguotas žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna tvirtina, jog Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursą laimėjo tapo be protekcijų, bet tyrimas bus atliktas.

Faktą, jog ministerijai pavaldžios institucijos vadovo konkursą laimėjo bendrapartietės sutuoktinis, ministras tvirtino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Kad čia kažkokios sąsajos su V.Vonžutaite yra, aš sužinojau tik vakar perskaitęs žiniasklaidoj, kadangi visiškai skirtinga pavardė ir būtų sunku tai nuspėti. Sužinojęs tai, pavedžiau Teisės departamentui, kad paruoštų visą informaciją susistemintą apie konkursą, kreipėmės procedūrine tvarka į specialiąsias tarnybas“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V.Jukna.

Konkurso sąlygas ministras tvirtino jau peržiūrėjęs ir šios jam abejonių nesukėlė.

„Konkurso sąlygas aš peržiūrėjau dar kartą šiandien, tai numatyti pakankamai reikalavimai platūs - socialiniai mokslai, biomedicinos mokslų sritis, stažas vadovavimo treji metai, kaip ir rekomenduojama 2002 metų Vyriausybės nutarime. Aš kaip minėjau, šiai dienai mano turimais duomenimis, nebuvo jokios protekcijos, bet pavedžiau teisės departamentui susisteminti visą medžiagą chronologine tvarka, jei matysim, kad reikia, bus sudaryta grupė ištirti konkurso eigai“, - kalbėjo ministras.

Žemės ūkio ministerija jau anksčiau patvirtino, kad teisininkai aiškinsis, ar Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursas vyko skaidriai.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Žinių radijui sakė, kad dėl konkurso reikėtų pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, ar konkursas vyko teisėtai.

S.Fedotovas iki pernai vasario buvo žlugusio Ūkio banko didžiausio akcininko Vladimiro Romanovo kontroliuojamos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos narys. Jis taip pat dirbo „Kauno Žalgirio rėmėjo“ valdyboje, buvo V.Romanovo valdyto futbolo klubo „Hearts FC“ direktorius.

2005 metais S.Fedotovas priklausė ir Ūkio banko valdybai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų