V. Landsbergis apie diskusijas dėl rezoliucijos: rengia psichologišką „krištolinę naktį“

Profesorius Vytautas Landsbergis sureagavo į opozicijos kritiką dėl Laisvės gynėjų dienai siūlomos rezoliucijos. V. Landsbergis teigia užjaučiantis rezoliucijos iniciatorių Emanuelį Zingerį, kuris, pasak jo, turi atsakinėti į „kai kurių neadekvačių“ parlamentarų kritiką dėl rezoliucijos.

„SAUSIO 13-osios išvakarėse reiškiu atjautą kolegai Emanueliui Zingeriui, kuriam kai kurie neadekvatūs seimūnai nūnai rengia psichologišką „krištolinę naktį“. Vargšė mūsų Lietuva“, – savo feisbuko paskyroje sako V. Landsbergis.

Artėjant Laisvės gynėjų dienos trisdešimtmečiui, Seimui siūloma priimti šiam jubiliejui skirtą rezoliuciją, kurios projektą antradienį ketina pateikti Seimo narys konservatorius, Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelis Zingeris.

Joje kalbama apie Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – reikšmę šalies ir pasaulio istorijai.

Dokumento projekte primenama ir apie tai, kad „istorinę pergalę laimėjo Lietuva, kuriai tuo metu vadovavo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis“.

Opozicinių frakcijų atstovai teigia rezoliuciją palaikantys, tačiau kartu ir manantys, jog nereikėtų sukurti pagrindo kelti klausimo dėl valstybės vadovo statuso suteikimo profesoriui Vytautui Landsbergiui.

Seimo rezoliucijoje taip pat siūloma pareikšti „didžiausią pagarbą Lietuvos laisvės gynėjams ir aukoms, tą tragišką 1991 m. sausio 13-sios naktį apgynusiems Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę“.

2021 m. sausio 13 d. bus minimos Laisvės gynimo 30-osios metinės. Šio jubiliejaus minėjimas dėl pandemijos pirmą kartą vyks virtualioje erdvėje.

E. Zingeris: V. Landsbergis buvo aukščiausias pareigūnas

Seimui siūlantis priimti Laisvės gynėjų dienos trisdešimtmečiui skirtą rezoliuciją Seimo narys konservatorius, Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelis Zingeris tikisi, kad parlamentas pademonstruos vieningą supratimą apie Sausio 13-osios pergalę.

„Tikiuosi, kad bus vieningas mūsų visų supratimas apie Sausio 13-osios pergalę – pergalę prieš didžiausią pasaulyje blogį. Manau, kad Seimas atstovauja tautai, kurios dauguma buvo ne su ponu Burokevičiumi 1991 metais, o su Lietuva. Tokiu būdu ir dabar po 30 metų Seimas, aš tikiuosi, bus vieningas su anuometine Lietuva ir anuometiniu parlamentu. (...). Visgi Seimui tuo metu vadovavo V. Landsbergis, ir jis buvo aukščiausias pareigūnas“, – antradienį po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen Eltai sakė E. Zingeris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istorijos perrašinėtojams kaput

istorijos perrašinėtojams kaput portretas
Mes žinome, kad jis buvo priverstas skelbti nepriklausomybę. Nes to reikalavo daugelis sąjūdiečių. Bet ir tai jis spyriojosi tol, kol negavo telefono iš JAV, iš kur jam kažkas ten vadovavo

Kraujo

Kraujo portretas
Zingeriui reikia kraujo

kegebe diedelis

kegebe diedelis portretas
barškina savo skardinį būgnelį
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių