V. Landsbergis tikino nuo I. Šimonytės COVID-19 neužsikrėtęs: daug kas nusivils, bet aš nesergu

  • Teksto dydis:

Šių metų masinių trėmimų minėjime premjerė Ingrida Šimonytė nedalyvavo. Vis dėlto minėjimo ji nepamiršo, o, pasirodo, susirgo COVID-19. Apie tai dar pirmadienio vakarą informavo ministrės pirmininkės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, praneša LNK.

„Premjerė šiuo metu jokių simptomų nejaučia, tačiau nusprendė dirbti iš namų, siekdama nekelti grėsmės aplinkiniams, nors pagal dabar galiojančią tvarką asmenims, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, privaloma izoliacija netaikoma. Premjerė konsultuosis su šeimos gydytoju ir remsis jo rekomendacijomis“, – teigė R. Jakilaitienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Panašu, kad prieš keturias dienas I. Šimonytė jautėsi dar visiškai sveika. Šeštadienį dalyvavo minėjime drauge su brolijos „Lapteviečiai“ tremtiniais. Iš jų gavo ir medalį už istorinės atminties puoselėjimą ir valstybės kūrimo darbus. O štai ar premjerė tremtiniams nepadovanojo COVID-19, neaišku.

„Aš negaliu blogai jaustis. Penki metrai buvau nuo jos, gal keturi. Bet aš nešnekėjau, nebendravau, tik mačiau“, – kalbėjo Laptevų jūros tremtinių brolijos narys Romualdas Markauskas.

Aš labai gerai jaučiuosi. Esu po dviejų skiepų ir manau, kad turiu stiprų imunitetą.

Užtat savaitgalį I. Šimonytei ranką spaudė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Tas buvo lauke, spaudėme ranką lauke. Nemanau, kad yra kažkoks rizikos faktorius“, – svarstė L. Kasčiūnas.

Minėjime su I. Šimonyte dalyvavo trys Seimo nariai „konservatoriai“ – L. Kasčiūnas, Irena Hasė ir Paulė Kuzmickienė.

„Mažai bendravome su ja, buvo didelis renginys. To kontakto mažai, bet jaučiuosi gerai. Testo nesidariau“, – tikino P. Kuzmickienė.

„Aš labai gerai jaučiuosi. Esu po dviejų skiepų ir manau, kad turiu stiprų imunitetą“, – tvirtino L. Kasčiūnas.

Savijauta nesiskundė ir Aukščiausiosios Tarybos Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis. Nors prieš kelias dienas sėdėjo ant vieno suolelio galbūt jau su užsikrėtusia premjere.

„Galbūt daug žmonių nusivils, bet aš dar nesergu“, – teigė V. Landsbergis.

Kur ir kada Vyriausybės vadovė galėjo užsikrėsti koronavirusu, neaišku. I. Šimonytė yra gavusi dvi „AstraZeneca“ bei vieną „Pfizer“ vakcinos dozę. Pastarąjį skiepą ministrė pirmininkė gavo pernai lapkričio viduryje.

I. Šimonytė COVID-19 serga pirmą kartą. Dėl teigiamo testo rezultato jaukiasi jos planai. Premjerė dirbs namuose, užuot vykusi į JAV. Už Atlanto ji turėjo praleisti tris dienas, susitikti su JAV viceprezidente Kamala Harris, senatoriais, verslo bendrovių atstovais, Amerikos lietuviais.

„Man atrodo, gerai jaučiasi, viskas tvarkoje. Gaila, kad vizitas į Ameriką atpuolė“, – manė L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kokie pikti zmonės šitokia garbinga panelė,persona,turinti 3 skiepus,susirgo?kodel ?

As

As portretas
Gaila vis vienu parazitu maziau butu

Po šimts

Po šimts portretas
Kur Karbauskio kvaila višta prašapo - būdavo paspaudai ir tie bezdžionių raupai, ir tas Landsbergis ne taip baisiai atrodo?
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių