V. Pranckietis: 200 eurų išmoka atliepiami žmonių interesai

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako manantis, kad vienkartinė 200 eurų išmoka atlieps žmonių interesus, o išmokėti jos anksčiau nei rugpjūtį, jo manymu, neleidžia techninės galimybės.

„Kalbėkime, kad pandemija yra, jos pasekmės tęsis ilgai ir vienareikšmiškai vadinti, kaip buvo vieno Seimo nario pasiūlymas, priešrinkimine (išmoka – ELTA), nereikėtų, o vertinti žmonių padėtį. Tai šiuo atveju atliepiami žmonių interesai. Galime pasidžiaugti, kad pensininkai gaus, tarkime, dalį tryliktosios pensijos“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Tie 200 eurų yra teigiamai vertinami tose visuomenės dalyse, kurioms numatyta gauti tas lėšas, o jeigu ministerija gali pasirengti jas išmokėti tik rugpjūčio mėnesį, tai turbūt mes negalime kažkaip verstis galvą“, – pridūrė Seimo pirmininkas.

Prezidentas Gitanas Nausėda dar nėra apsisprendęs, ar pasirašys Seimo priimtą įstatymą dėl vienkartinės išmokos. V. Pranckietis sakė, kad tuo atveju, jei prezidentas teiks siūlymus, jie bus svarstomi Seime.

„Jeigu prezidentas teiks pasiūlymus, jie bus svarstomi Seime, o ar bus pritarta, tai turbūt apsisprendimo reikalas ir kils diskusijose atsakymai“, – sakė V. Pranckietis.

Jeigu ministerija gali pasirengti jas išmokėti tik rugpjūčio mėnesį, tai turbūt mes negalime kažkaip verstis galvą.

Kaip penktadienį pranešė portalas Lrt.lt, prezidentas sako pritariantis vienkartinės išmokos idėjai, tačiau mano, kad ji turėtų būti skirta anksčiau nei rugpjūtį ir būtų pasiekiama daugiau žmonių, pavyzdžiui, šeimoms su mažais vaikais.

„(…) Bet jeigu mums pavyks suformuluoti tai plačiau ir tiksliau ir galbūt net paankstinti įgyvendinimo terminą, tokiu atveju aš turėsiu tik vieną galimybę – vetuoti šitą įstatymą, bet ne tam, kad užbraukčiau kelią šiems pakeitimams, bet tam, kad pateikčiau savo pasiūlymus ir jie būtų įgyvendinti, ir visi galėtume džiaugtis, kad priimami adekvatūs sprendimai“, – interviu laidoje „Dienos tema“ sakė G. Nausėda.

G. Kirkilas: 200 eurų išmoka turėtų būti mokama ne vieną kartą

Seimo vicepirmininkas, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas sako teigiamai vertinantis Seimo patvirtintą vienkartinę 200 eurų išmoką pensininkams, socialiai remtiniems žmonėms bei ieškantiems darbo. Pasak G. Kirkilo, tokia pagalbos priemonė turėtų būti taikoma ne vieną kartą.

„Tokių sprendimų yra ir kitose šalyse. (…) Nieko čia stebėtino nėra. Nemanau, kad tie 200 eurų staiga nupirks rinkėjus, bet jie žmonėms yra reikalingi. Yra ir kitų instrumentų: ir šeimoms parama, ir bedarbiams, o 200 eurų yra reikalinga priemonė. Aš manyčiau, kad galbūt ją reikėtų ne vieną kartą taikyti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė politikas.

Jo teigimu, kaip dažnai tokia išmoka galėtų būti mokama, priklausys nuo valstybės finansų.

Gediminas Kirkilas/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

Seime ketvirtadienį patvirtintas beveik 931,7 mln. eurų pagalbos priemonių paketas verslui, darbuotojams, nepasiturintiems asmenims ir pensininkams.

Viena iš plane numatytų priemonių – vienkartinė 200 eurų išmoka pensininkams, neįgaliesiems, našlaičiams ir darbo ieškantiems asmenims. Planuojama, kad šie pinigai gavėjus pasiektų rugpjūčio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Genovefa bufetava

Genovefa bufetava portretas
Selpia tuos kurie nieko neprarado. O tiems kas sitoj suknistoj saly dar dirba ir moka mokescius kaip visada valdzia parode spyga. I butent dirbantys prarado didziule dali pajamu. Emigruokit is cia visi kas galit. Tegu sitoj subinej lieka tik bedarbiai, pencininkai ir idiotu valdzia

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas per seimo rinkimus,balsuos už liberalus,spaudžiam ŽALIĄ.

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas per seimo rinkimus,balsuos už Valstiečių partiją,spaudžiam ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių