V. Pranckietis: ar nori, kad emigravęs brolis neprarastų Lietuvos pilietybės?

Reaguodamas į kai kurių gyventojų priekaištus dėl sudėtingai surašytų referendumo formuluočių, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pataria žmonėms, visų pirma, pagalvoti apie į užsienį išvykusius savo artimuosius.

„Teisininkų, profesionalų darbas yra surašyti referendumui formuluotę, o žmonėms reikia galvoti labai paprastai, ar tu nori, kad tavo brolis, išvykęs į užsienį, neprarastų Lietuvos pilietybės, jeigu jį gyvenimas privers įgyti kitą pilietybę?“, - pirmadienį po susitikimo su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke Dalia Henke sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, referendumo idėją iškėlė žmonės ir ją bandoma įgyvendinti.

Žmonėms reikia galvoti labai paprastai, ar tu nori, kad tavo brolis, išvykęs į užsienį, neprarastų Lietuvos pilietybės, jeigu jį gyvenimas privers įgyti kitą pilietybę?

„Tai idėja Lietuvai, kurią iškėlė žmonės, šią žmonių idėją mes bandome įgyvendinti ir labai norėtume, kad ji būtų įgyvendinta. Apie tai ir šiandien diskutavome. Tai buvo tautos idėja, ir ji dabar atkeliauja į referendumą balsavimui“, - sakė parlamento vadovas.

Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė D. Henke pasidžiaugė tuo, kad, jos duomenimis, dalyvauti referendumuose ir Prezidento rinkimuose užsiregistravo beveik 53 tūkst. piliečių užsienyje.

„Mes sumušėme visus rekordus, ir tai yra didžiulis signalas, kad užsienio lietuviams yra įdomi Lietuvos politika“, - sakė D. Henke.

Pasak jos, skaičiai rodo, kad žmonėms be galo rūpi Lietuvos pilietybės išsaugojimo klausimas. D. Henke mano, kad tai yra tiesiog Lietuvos ateities klausimas, nes niekas nežino, kam ir kada teks svarstyti tą klausimą ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl  portretas
neleidžiama įvertinti komentarus????????????????????????

asilui žemiau-

asilui žemiau- portretas
tu visiškas idiotas, eik geriau kokia knyga paskaityk, priedurni.

Ne!!!

Ne!!! portretas
Nesamonė dvi pilietybės. Išdalins Putinas Lietuvos rusams rusijos pilietybes, o po to ateis vaduoti savo piliečių. Atsipeikėkit visi pagaliau!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių