Pereiti į pagrindinį turinį

V. Pranckietis Briuselyje kalbės apie ES ateitį

2017-10-10 04:06
BNS inf.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį išvyksta dviejų dienų oficialaus vizito į Briuselį aptarti Europos Sąjungos (ES) ateities.

Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / K. Kavolėlio / BFL nuotr.

Seimo vadovas lankysis Europos Sąjungos (ES) institucijose, kur susitiks su Europos Parlamento pirmininku Antonio Tajaniu (Antonijumi Tajaniu), eurokomisaru euro ir socialinio dialogo reikalams Valdžiu Dombrovskiu, Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininku Davidu McAllisteriu (Deividu Makalisteriu) ir Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja, atsakinga už ryšius su nacionaliniais parlamentais Mairead McGuinness (Maired Makgines), pranešė Seimas.

Darbotvarkėje numatyta skirti didelį dėmesį regiono saugumo, energetikos infrastruktūros, ekonomikos, Rytų partnerystės klausimams.

„Lietuvos Seimas daug dėmesio skiria diskusijoms apie Europos Sąjungos ateitį. Mūsų esminis interesas – Europos projekto tolesnis stiprinimas, vienybė ES viduje, efektyvūs ir atsakingi veiksmai išoriniuose santykiuose. Svarbu nenukreipti dėmesio nuo jau priimtų sprendimų įgyvendinimo, ypač tokiose svarbiose srityse kaip išorės ir vidaus saugumas, ES išorės sienos apsauga, vidaus rinkos stiprinimas, migracijos iššūkio sprendimas“, – prieš išvykdamas teigė V. Pranckietis.

Per susitikimus jis planuoja aptarti ir Lietuvos iniciatyvą „Naujas planas Ukrainai“. Šio dokumento tikslas – pasiūlyti naują ilgalaikę Vakarų ir Ukrainos santykių strategiją, atsižvelgiant į Krymo aneksiją ir užsitęsusią Rusijos Federacijos agresiją Rytų Ukrainoje.

V. Pranckietis Lietuvos ir Belgijos Karalystės bendradarbiavimo klausimus aptars per susitikimus su Belgijos Senato pirmininke Christine Defraigne (Kristyn Defren) ir Atstovų rūmų pirmininku Siegfried Bracke (Zigfrydu Brake).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų