V. Pranckietis ragina Seimą nepolitikuoti: atsakomybė krinta visiems vienodai

Dėl galimai neteisėtos lobistinės veiklos valdančiajai daugumai ir opozicijai pradėjus kaltinti viena kitą, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina parlamento frakcijas nepolitikuoti teisėsaugos tyrimu Seime. V. Pranckietis atkreipia dėmesį, kad, kol nėra teisėsaugos įrodyti faktai, atsakomybė krinta visiems vienodai.

„Seimo pirmininkas ragina Seimo frakcijas nepolitikuoti teisėsaugos tyrimu dėl galimai neteisėtos lobistinės veiklos Seime. Jis norėtų atkreipti politikų dėmesį, kad neteisėta lobistinė veikla yra viena iš korupcijos rizikų teisėkūros procese, ir siūlytų telkti jėgas ir šias rizikas pašalinti. Seimo pirmininkas pabrėžia, kad atsakomybė šioje situacijoje, kol nėra įrodyti faktai, krinta visiems vienodai, o tolesni Seimo narių apsikeitimai skambiais kaltinimais neišvengiamai kenks teisėsaugos atliekamam tyrimui ir demonizuos politikų ir asociacijų bendravimą, kuris yra būtinas, nes vykdomas teisingai ir teisėtai jis gerina teisėkūros kokybę“, – V. Pranckiečio komentarą Eltai perdavė jo atstovas Paulius Žeimys.

Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius buvo sulaikyti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo einamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
agonija...

Nu

Nu portretas
Pranskietis.O pats kaip elgiasi neatlikdamas savo pareigu ir funkcijų kurias jam numato statutas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių