V. Pranckietis rinkimuose tikisi „valstiečių“ paramos

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tvirtina, kad dalyvaus šių metų rudenį vyksiančiuose parlamento rinkimuose. Buvusio „valstiečio“ teigimu, kvietimų įsilieti į kitas politines jėgas jis sulaukia, tačiau, pabrėžia V. Pranckietis, šiuo metu labiausiai nori likti nepriklausomu politiku.

„Pasiūlymų turiu įvairių, bet kol kas manau, kad aš esu nepriklausomas ir noriu toliau būti nepriklausomas“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas užsimena, kad greičiausiai rinkimuose dalyvaus jam jau gerai pažįstamoje vienmandatėje apygardoje, kurioje tikisi sulaukti Raudondvario, Vilkijos, Čekiškės, Babtų, Panevėžiuko gyventojų palaikymo.

V. Pranckiečio teigimu, palaikymo jis tikisi ir iš „valstiečių“ partijos, kuriai anksčiau priklausė, Kauno rajono skyriaus.

„Aš su „valstiečių“ partija nuo 2000 metų buvau. Ir tas skyrius yra, jis ir dabar matytų, kad aš turėčiau būti jų kandidatas. Bent jau aš to tikiuosi, jie taip man sufleruoja. Tad aš būčiau patenkintas dalyvauti su šios jėgos parama“, – sakė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad V. Pranckietis pasitraukė iš „valstiečių“ gretų po kilusios įtampos tarp jo ir partijos pirmininko Ramūno Karbauskio. Trintis tarp šių politikų atsirado, V. Pranckiečiui nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto.

I. Rozovos klausimą sieja su rinkimais

V. Pranckietis sako manantis, kad tai, jog Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliekamame tyrime yra keliamas jo atsakomybės dėl Seimo narės Irinos Rozovos klausimas, yra susiję su artėjančiais rinkimais.

Pastarąją savaitę vykusiame NSGK komiteto posėdyje V. Pranckietis buvo klausiamas, kodėl neinicijavo parlamentinio tyrimo, gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą informaciją apie abejotinus I. Rozovos ryšius. Seimo vadovas atsakydamas tvirtino, kad tuomet manęs, jog tokį tyrimą galėjo inicijuoti pats NSGK.

Aš paklausčiau tų, kurie nieko nedarė, kodėl jie nieko nedarė ir kodėl nė vienas nepatarinėjo, kad reikia kažką daryti.

V. Pranckietis teigia, kad pats pasitraukimo iš einamų pareigų nesvarstytų net tuo atveju, jei NSGK, atlikęs tyrimą, nuspręstų, jog jis asmeniškai turėjo aktyviau reaguoti gavęs informacijos apie I. Rozovą.

„Aš paklausčiau tų, kurie nieko nedarė, kodėl jie nieko nedarė ir kodėl nė vienas nepatarinėjo, kad reikia kažką daryti. Jie vis apeiliuoja į iniciatyvą, patys turėdami tokią pačią informaciją, bet patys turbūt nematė tokio tyrimo perspektyvos“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, keliami klausimai tiek dėl jo, tiek dėl I. Rozovos yra grįsti skirtingais interesais.  

„Mes kalbame apie du skirtingus klausimus: I. Rozovos klausimas ir mano klausimas yra skirtingi ir skirtingais interesais grįsti“, – teigė V. Pranckietis, pridurdamas, kad keliamam klausimui dėl jo atsakomybės, ko gero, įtakos daro artėjantys Seimo rinkimai.

„Visiems suprantama, kodėl dabar viskas juda: ateiname į rinkimus, yra konkurencija, natūrali būsena ir, norėdami atrodyti geresniais už kitus, žiūrim kuo blogesnis yra kitas“, – apibendrino V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas į NSGK trečiadienį buvo kviečiamas paaiškinti, kodėl jis, 2018 metų sausį gavęs iš VSD rekomendaciją neišduoti Seimo narei I. Rozovai leidimo dirbti su įslaptinta informacija, elgėsi skirtingai, nei anksčiau gavęs tokią pat rekomendaciją dėl Mindaugo Basčio. NSGK nariai stebėjosi, kodėl V. Pranckietis pats neinicijavo tyrimo dėl parlamentarės. 

ELTA primena, kad antradienį 44 parlamentarai pasirašė dėl apkaltos tyrimų komisijos parlamentarei Irinai Rozovai sudarymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
TOTALUS neadekvatumas.

NA NA

NA  NA   portretas
matomai pranskietis įvertino savo sėdėjimą ant dviejų kėdučių ,kad daugiau naudos davė valstiečiams ,----------vargu ar norės valstiečiai vėl būti dergiami ir išduoti Landsbergiams ,vargu ar galima patikėti žmogumi ,kuris lengvai pasiduoda dėl savo naudos ,išduoti savo bendražygius ,,kuris balansuoja ,tu man aš tau ,seimą pavertė landsberginių turgumi ,,,,,sėkmės ,kaip sakoma, esu kaltas ,bet ,,,

neįdomu

neįdomu portretas
Kas rytą su švyturėliais-Kaunas-Vilnius ir atgal,susireikšmino visai jau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių