Pereiti į pagrindinį turinį

V. Pranckietis: Seimo nariams svarbu apsisaugoti nuo svetimų šalių įtakos

2017-01-04 07:50
BNS inf.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad Seimo nariams Valstybės saugumo departamento (VSD) mokymai reikalingi, nes jiems svarbu apsisaugoti nuo grėsmių iš išorės ir svetimos šalies įtakos.

K.Kavolėlio ir A.Ufarto/BFL nuotr.

„Tai yra paprasčiausias supažindinimas su grėsmėmis – kaip per juos gali veikti nedraugiškos tarnybos, ko žmonės gali net nesuprasti, nes dauguma Seimo narių, 60 procentų, yra naujų. Jie visiškai gali nesuprasti“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas.

Pasak jo, taip siekiama užtikrinti, kad Seimo nariai suprastų kylančias iš išorės grėsmes ir galėtų nuo jų apsisaugoti bei atmeta kritiką, kad žvalgybos institucijos taip galėtų kištis į parlamentarų veiklą.

Tai yra paprasčiausias supažindinimas su grėsmėmis – kaip per juos gali veikti nedraugiškos tarnybos, ko žmonės gali net nesuprasti, nes dauguma Seimo narių, 60 procentų, yra naujų.

„VSD veikia dėl grėsmių iš išorės ir čia yra esmė. Ir jeigu kam nors nepatinka, kad kažkas daugiau žinos – nieko čia blogo daugiau sužinoti. Žmogus kiekvienas liks prie savo nuomonės, svarstys viską ir per savo supratimą tai priims. Bet kad jis žinotų apie tai, kad yra grėsmės“, – sakė V.Pranckietis.

Dėl planuojamų mokymų per gruodžio 14 dieną vykusį susitikimą susitarė Seimo pirmininkas ir VSD vadovas Darius Jauniškis. Mokymų temas siūlys VSD pareigūnai, jų metu bus siekiama, kad Seimo nariai geriau suprastų, kas yra žvalgyba, kuo ji skiriasi nuo kriminalinės žvalgybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų